TILANNEHUONE

Russell ensimmäiseen F1-voittoonsa – Bottas pisteille

13.11.2022 21:43

Russell ensimmäiseen F1-voittoonsa – Bottas pisteille

Mercedeksen brittikuskit ajoivat kaksoisvoittoon Brasiliassa.©AOP

Formula 1

Sao Paolossa nähtiin kolaririkas kilpailu, joissa kärkimiesten autot saivat osumaa heti alussa. Paalukuski George Russell välttyi kuitenkin mälleiltä ja kaasutteli Mercedeksellään suvereenisti voittoon asti. GP-voitto on Russellin ensimmäinen, mutta myös Mercedeksen ensimmäinen tällä kaudella.

Mercedes otti kisassa kaksoisvoiton. Lewis Hamilton ajoi kisassa toiseksi. Hän jäi tallikaverilleen+1.529 sekuntia.  Kolmanneksi kisassa tuli Ferrarin Carlos Sainz.

”Mikä tunne. Todellinen tunteiden vuoristorata. Tunsin kontrolloivani, mutta Lewis ajoi myös superkovaa. Olen iloinen, että voitin”, Russell totesi F1-sarjan haastattelussa.

Valtteri Bottaksen kisa alkoi hyvin ja edessä olevien ongelmat auttoivat suomalaista kiipeämään kohti kärkeä alkukisassa. Kisan puolivälissä Bottas oli jo viides ja tilanne näytti tovin todella hyvältä. Lando Norrisin McLarenin hyytyminen ja keskeytys toi radalle kuitenkin turva-auton kierroksella 55 ja sen jälkeen uusintalähdössä Bottas putosi ropisten. Red Bullit ja Ferrarit saivat Alfan kiinni. Lopputuloksissa Bottas oli lopulta yhdeksäs ja keräsi kuitenkin taas MM-pisteitä.

Kisan alku sai katsojat pidättelemään henkeään. Radalle tuli turva-auto jo toisella kierroksella, kun McLarenin Daniel Ricciardo tönäisi Kevin Magnussenin Haasia ja molemmat pyörähtivät kolisten radalta. Magnussenin unelmat MM-pisteistä hyytyivät siihen.

Kun turva-auto poistui radalta neljän kierroksen jälkeen Lewis Hamilton ja Max Verstappen kolaroivat. Verstappen joutui tulemaan varikolle ja hän putosi samalla letkan hännille. Hamilton jatkoi radalla. Verstappen todettiin tälliin syylliseksi ja hän sai viiden sekunnin aikarangaistuksen. Heti perään Norris tölväisi Charles Leclercin Ferraria, joka pyörähti, mutta Leclerc  kömpi varikolle ja kykeni pian jatkamaan kisaa. Norris sai aikarangaistuksen. Leclerc oli lopputuloksissa neljäs. Mestari Verstappen ajoi kuudenneksi. Verstappenia pyydettiin lopussa päästämään Sergio Perez ohi, mutta hollantilainen ei suostunut siihen.