Sabalenka tyrmäävä Australian avointen finaalissa

27.01.2024 12:24

Tennis

Valkovenäjän Aryna Sabalenka, 25, puolusti Australian avoimen tennisturnauksen voittoaan mallikaasti tänä vuonna. Hän voitti lauantaina pelatun naisten finaalin ilmiömäisellä ylivoimalla.

Sabalenka voitti loppuottelussa turnauksessa sijalle 12. sijoitetun Kiinan Zheng Qinwenin lukemin suoraan 6–3, 6–2. Finaali oli ohi tunnissa ja vartissa. Finaali oli kiinalaisen uran ensimmäinen Grand Slam -tasolla

Sabalenka piti omat syöttönsä ja voitti ensimmäisen erän 3–0. Toisessa erässä hän piti omat syöttönsä, mutta mursi Zhengin syötön heti alussa ja onnistui siinä vielä myöhemmin uudelleen.

Sabalenka oli turnauksen kakkossijoitettu, mutta hän ei hävinnyt turnauksessa erääkään. Hän on ensimmäinen Australian avointen peräkkäin voittanut naispelaaja sitten maannaisensa Victoria Azarenkan voittojen 2012 ja 2013.