TILANNEHUONE

Bottas pärjäsi – sade suolasi F1-aika-ajoa

19.04.2024 11:27

Formula 1

Kiinan GP:n F1-sprintin aika-ajoa väritti sade. Toisen aika-ajojakson lopulla jo muutenkin kylmä, tuulinen ja liukas olosuhde muuttui vielä märäksi. Paalupaikan ajoi sprintin Q3:n vesisateessa McLarenin Lando Norris upealla viimeisellä vedollaan. Hän kiersi radan aikaan 1.57.940. Norris on ollut sprinttipaalulla viimeksi Brasilian kisassa viime kaudella.

Hän jätti huippukierroksellaan toiseksi siihen asti johdossa olleen Mercedeksen Lewis Hamiltonin. Eroa tuli +1.261. Aika-ajon kolmas oli Aston Martinin Fernando Alonso +1.975 jääneenä.

Sauber onnistui päivän työssään. Tallin molemmat kuskit painoivat mukaan viimeiselle jaksolle ensimmäistä kertaa koko kaudella. Valtteri Bottas oli lopulta yhdeksäs ja ensimmäistä kotikisaansa ajava Zhou Guanyu oli kymmenes.

Ferrarin Charles Leclerc osui ratavalliin pyörähdettyään Q3:n alussa. Hän pääsi jatkamaan ja oli lopulta seitsemäs. Red Bullin Max Verstappenilta hylättiin ratarajojen ylityksen vuoksi yksi tärkeä kerros ja hän jäi shootoutin neljänneksi.

Viiden vuoden tauon jälkeen kisakalenteriin palanneella Shanghai International Circuitilla oli liukkauden lisäksi muitakin ongelmia. Radan laitamilla syttyi niin harjoituksissa kuin aika-ajossa ruohopalo. Mediatietojen mukaan ruoho otti sytykettä autojen kipinöinnistä radalla.

Tuloksia tästä.