TILANNEHUONE

Sainz F1-testipäivän nopein – Alfalla parempi iltapäivä

11.03.2022 18:59

Sainz F1-testipäivän nopein – Alfalla parempi iltapäivä

Lewis Hamilton ajoi 47 testkierrosta perjantaina.

Formula 1

Bahrainin F1-testipäivää haittasi tuuli ja radalle lentänyt hiekka. Koko testipäivän aikana heilui myös punaiset liput useasti, mikä söi kuskeilta ajoaikaa. Päivän nopein oli kuitenkin Ferrarin Carlos Sainz. Espanjalaiskuski kiersi radan 60 kertaa ja parhaimmillaan ajassa 1,33.532. Ferrari osoittaa jatkuvasti olevansa vahvassa kunnossa kauden alkua ajatellen.

Red Bullin Max Verstappen aloitti  perjantaina oman testirupeamansa ja kellotti toiseksi nopeimman ajan. Hän jäi entiselle tallikaverilleen Sainzille +0.479. Verstappen ajoi 86 kierrosta. Päivän kolmonen oli Lance Stroll. Hän ajoi 70 kierrosta ja jäi kärjestä+0.532.

Lewis Hamilton ajoi virtaviivaisella Mercedeksellä listauksen neljänneksi. Hamilton jäi Sainzista +0.609. Hän ajoi 47 seitsemän kierrosta. Yhteensä Mercedes-kuskit vetivät 114 kierrosta. Mercedes on varmasti ollut varikon puhutuin peli. Tallipäällikköt kinaavat onko auto sääntökirjan mukainen ja F1-sarjan tekninen johtaja Pat Symmonds ei ylläty tästä, koska Mersussa on mietitty asiat niin eri tavalla. Autossa on käytetty rakettiteknologiaa, mikä mahdollistaa mm. isojen sivupontoonien poistamisen.

Valtteri Bottas ajoi 25 kierrostaja oli 11:s. Kärjestä hän jäi+3.455. Bottas oli ajovuorossa aamupäivällä. Alfa Romeon meno hyytyi hieman ennen jakson loppua hydrauliikkavuotoon ja sitä myöten punaiseen lippuun. Tallikaveri Zhou Guanyu sai iltapäivällä ajettua kuitenkin paremmin. Hän veti radalla jo 48 kierrosta. Hän oli listauksen 15:s ja jäi kärkiajasta +6.452.

Aampupäivällä Nicholas Latifin Williams pyörähti hiekalle ja auto syttyi myös tuleen. Tallin ajot loppuivat päivältä siihen, koska vian paikantaminen ja korjaaminen vaati aikaa. Talli aikoo kuitenkin olla mukana viimeisenä testipäivänä lauantaina.

Myös McLarenin testit kärsivät. Daniel Ricciardo on toista päivää sairaana ja testaaminen on jäänyt Lando Norrisin harteille. Talli ei pystynyt tekemään pitkiä vetoja, kuten ajatus oli, kuulemma tiettyjen ongelmien vuoksi. Norris ajoi 60 kierrosta ja oli listalla seitsemäs.