TILANNEHUONE

Sainz paalulle, Bottas oli aika-ajon hitain

27.08.2022 18:44

Sainz paalulle, Bottas oli aika-ajon hitain

Max Verstappen oli nopein aika-ajossa, mutta lähtee ruudusta 15.©AOP

Formula 1

Belgian GP:n aika-ajosta muodostui käytännössä taistelu Ferrarin Carlos Sainzin ja Red Bullin Sergio Perezin kesken. Lopulta Sainz kuittasi paalupaikan itselleen. Se on Sainzin kauden toinen paalupaikka tällä kaudella. Perez lähtee toisesta ruudusta ja kolmanteen ruutuun nousee Alpinen Fernando Alonso.

Aika-ajon nopein oli Red Bullin Max Verstappen. Hän ei kuitenkaan lähde paalulta, vaan ruudusta 15. Kisassa kärsitään lukuisia lähtöruuturangaistuksista vaihdelaatikko- ja moottoriosien vaihtojen vuoksi. Verstappen on yksi lähtöruuturangaistuksen saavista kuljettajista.

”Olen tyytyväinen paalupaikkaan, mutta en eroon, joka Verstappenilla ajassa on. Olen hieman hämmentynyt Red Bullin vauhdista”, Sainz hämmästeli F1-sarjan haastattelussa.

Alfa Romeon Valtteri Bottas oli aika-ajossa vaisu. Hän ajoi ensimmäisen jakson lopulla hyvältä vaikuttaneen nopean kierroksen päätteeksi suoraan varikolle ja aika-ajo oli sitä myöten valmis. Bottas oli tuloslistan viimeinen. Alfalla ei haluttu satsata merkityksettömään aika-ajoon. Molemmat Alfa Romeon kuskit saavat lähtöruuturangaistukset itse kisaan, joten siksi aika-ajolla ei ollut suurta merkitystä. Bottas tulee lähtemään kisaan ruudusta 14. Hänen taakseen putoaa vielä kuusi isomman lähtöruuturangaistuksen saanutta kuskia.

F1 Belgian GP ajetaan sunnuntaina 28.8. klo 16.00.

Lähtöjärjestys Belgian GP:

1. Carlos Sainz, Ferrari

2. Sergio Pérez, Red Bull

3. Fernando Alonso, Alpine

4. Lewis Hamilton, Mercedes

5. George Russell, Mercedes

6. Alexander Albon, Williams

7. Daniel Ricciardo, McLaren

8. Pierre Gasly, AlphaTauri

9. Lance Stroll, Aston Martin

10. Sebastian Vettel, Aston Martin

11. Nicholas Latifi, Williams

12. Kevin Magnussen, Haas

13. Yuki Tsunoda, AlphaTauri

14. Valtteri Bottas, Alfa Romeo

15. Max Verstappen, Red Bull

16. Charles Leclerc, Ferrari

17. Esteban Ocon, Alpine

18. Lando Norris, McLaren

19. Zhou Guanyu, Alfa Romeo

20. Mick Schumacher, Haas

AlpahaTaurin Yuki Tsunoda joutuu kuitenkin lähtemään kisaan varikolta, joten Bottas ja kaikki hänen takanaan nousee lähtöruudukossa yhden sijan.