TILANNEHUONE

Sainz paalulle – ”Verstappenin kone yski”

02.09.2023 18:19

Sainz paalulle – ”Verstappenin kone yski”

Carlos Sainz ajoi paalulle Monzan aika-ajossa.©AOP

Formula 1

Monzan F1 GP:n paalun ajoi Tifosi-yleisön iloksi Ferrarin Carlos Sainz. Paalupaikka on espanjalaisen uran neljäs ja kauden ensimmäinen.

Aika-ajon kakkonen oli viime kauden tapaan Red Bullin Max Verstappen. Kolmoseksi ajoi Ferrarin Charles Leclerc, joka oli viimeisellä kierroksella aluksi myös tiukasti paalussa kiinni.

Valtteri Bottas onnistui Monzassa kohtuullisesti. Alfa Romeon kuski pinnisti mukaan toiselle aika-ajojaksolle olemalla avausjakson 14:s. Kakkosjaksolla Bottas ei kuitenkaan pystynyt vastaamaan muiden vauhtiin, vaan hyytyi sijalle 14.

”Verstappen on ollut tällä kaudella kuin kone, mutta nyt se kone hieman yski – ja Ferrarin kannalta kerrankin oikeassa paikassa. Verstappen hävisi vain hieman, mutta kävihän hän hieman hiekallakin Q2:ssa”, ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakari toteaa.

Verstappen hävisi kärkimiehelle vain 0,013 sekunnilla.

”Bottaksen meno hyytyi suoranopeuden puutteeseen aika-ajossa. Se on Monzassa avainasia, eikä sitä Alfassa tällä kaudella ole.”

Aika-ajon eri osiot ajettiin Monzassa määrätyillä rengasseoksilla. Ensimmäinen jakso ajettiin kovilla, toinen mediumeilla ja viimeinen pehmeillä renkailla.

”Tämä on mielestäni hyvä sääntö ja se pakottaa käyttämään kaikkia eri renkaita. Kuljettajien ajotaidot tulevat nyt myös esiin ja ratkaisevat. Tätä olisi voinut käyttää jo aiemminkin.”

Mercedeksen Lewis Hamiltonista tuli Monzasssa ensimmäinen kuljettaja F1-historiassa, joka on ollut 300 kertaa mukana kolmannella aika-ajojaksolla. Britti oli aika-ajon kahdeksas.

Tulokset tästä.