TILANNEHUONE

Sainz voittoon Australiassa – Bottaksen kisa pilalle

24.03.2024 07:25

Formula 1

Australian GP:n alku oli dramaattinen, koska MM-sarjaa johtava ja paalulta lähtenyt Red Bull -kuski Max Verstappen joutui keskeyttämään tulisten jarruongelmien vuoksi. Kisan johtoon nousi jo toisella kierroksella kakkosruudusta startannut Ferrarin Carlos Sainz. Viime kisan aikaan umpilisäkkeen leikkauksessa ollut espanjalainen, jaksoi painaa ja ajoi kärjessä loppuun asti. GP-voitto on hänen urallaan kolmas.

”Elämä on yhtä vuoristorataa”, Sainz naurahti tiimiradioon.

Ferrarille päivä oli täydellinen. Talli otti kaksoisvoiton. Toisena maaliin kaasutti Charles Leclerc, mutta hän jäi tallikaverilleen kuitenkin +2.366. Kolmas sija meni Mclarenin Lando Norrisille. Kotikisaansa ajanutta McLarenin Oscar Piastria siunattiin neljännellä sijalla.

Kisan loppu oli alun tapaan myös yllättävä, koska Mercedeksen George Russell ajoi seinään viimeisellä kierroksella. Hän taisteli kisan kuudennesta sijasta.

Suomalaisittain kisa oli katastrofi. Valtteri Bottaksen MM-pisteunelma suli raa’asti varikolla. Kisan alun renkaanvaihto ei sujunut vasemman eturenkaan kanssa, aikaa kului urakalla ja Bottas putosi lopulta letkan hännille 20 sekunnin erolla seuraavaan. Sieltä noustiin hieman vain, koska Alpinellakin oli ongelmia ja koska myös Mercedesken Lewis Hamiltonin auton moottori possahti ja myös hän joutui keskeyttämään. Bottas oli ruutulipulla 14:s. Tallikaveri Zhou Guanyu putosi myös tuloslistalla hännille toisen pitstopin jälkeen, joka oli superhidas. Hän jäi lopputuloksissa Bottaksen taakse ja oli kisan 15:s.

Tuloksia tästä.

Kansallislaulu….😂😂😂😂