TILANNEHUONE

Sainz yllätti ja otti paalun sateisessa Silverstonessa

02.07.2022 18:18

Sainz yllätti ja otti paalun sateisessa Silverstonessa

Carlos Sainz ajoi ensimmäistä kertaa paalulle Silverstonessa.©AOP

Formula 1

Paalupaikkaa Britannian F1 GP:hen jahdattiin lauantaina Silverstonessa sadesäässä ja välikelin renkailla. Taistelusta paalupaikasta muodostui todellinen trilleri. Kovan kisailun päätteeksi paalupaikan otti ensimmäistä kertaa F1-urallaan Ferrarin Carlos Sainz. Paalu irtosi ajalla 1:40.983.

”Kiitokset kaikille, kun jäitte katsomaan tähän sadesäähän. Sain hyvän kierroksen, vaikka ajolinjalla oli seisovaa vettä. Meillä on ollut hyvä vauhti kuitenkin koko viikonlopun. Huomenna yritän parhaani, vaikka Max ja Charles varmasti painostavat”, Sainz totesi F1-sarjan varikkohaastattelussa.

Muutamia ajovirheitä ja komean spinnauksen viimeisellä jaksolla tehnyt Red Bullin Max Verstappen ajoi aika-ajossa toiseksi. Hän jäi Sainzille +0.072. Kolmanteen ruutuun asettelee Ferrarinsa Charles Leclerc. Hän jäi tallikaverilleen +315 sekuntia.

Alfa Romeon Valtteri Bottas lähtee ruudusta 12. Märkä sää oli hänelle vaikea. Bottakselle sattui muutamia ajovirheitä. Alfa-kuskeista Guanyu Zhou onnistui paremmin. Hän ajoi mukaan viimeiselle aika-ajojaksolle ja otti lopulta lähtöruudun yhdeksän. Bottas oli yli sekunnin tallikaveriaan hitaampi Q2:lla.

Yllätys oli, että Nicholas Latifi ajoi Williamsillaan mukaan viimeiselle osiolle ensimmäistä kertaa urallaan. Hän lähtee kisaan ruudusta 10.

Britannian F1 GP ajetaan sunnuntaina kello 17.

Katso tulokset tästä.