TILANNEHUONE

Sainz haastoi Ferrari-tallin strategiaa

04.07.2022 06:45

Sainz haastoi Ferrari-tallin strategiaa

Ferrarin Carlos Sainz ajoi oman päänsä mukaan ja voitti Britannian GP:n.©AOP

Formula 1

Ensimmäisen F1 GP-voittonsa Silverstonessa sunnuntaina ottanut Carlos Sainz haastoi tallinsa strategisia päätöksiä kisan aikana.

Häntä pyydettiin jättäytymään kymmenen metriä jälkeen kisaa johtaneesta tallikaveristaan Charles Leclercistä, kun kisa alkoi uudelleen turva-autojakson jälkeen. Sainz ei sulattanut tätä. Hän huomautti, että myös häntä painostetaan takaa. Mercedeksen Lewis Hamilton jahtasi silloin tosissaan espanjalaista.

”Pliis, älkää sekaantuko tähän. Hamilton painostaa minua. Älkää pyytäkö tuollaista. Älkää sekaantuko”, Sainz vastasi tiimiradiossa.

Sainzille oli vaihdettu uudet renkaat turva-auton aikana. Leclercille ei. Sainz ohitti pian tallikaverinsa ja kaahasi kisan voittoon.

”Mielestäni talli ohjasi kisaa hyvin. Ei minulla ole mitään kommentoitavaa siitä. Sanoin tiimile, että antakaa minun olla, aion ottaa kärkipaikan”, Sainz perusteli kisatilanteita The Racelle.

”Joskus kuljettajan tunne asioista on tärkeä. Joskus tiimi sanoo jotain, jonka kanssa kuski ei ole samaa mieltä. Sitten vain teet oman juttusi, koska todella uskot siihen.”

Leclerc sai puolestaan torut tallipäällikkö Mattia Binottolta kisan jälkeen, kun kuljettaja oli tyytymätön tallin strategisiin valintoihin. Leclerc oli lopulta kisan neljäs.