TILANNEHUONE

SaiPa hankki kolme ulkomaalaispelaajaa

06.06.2022 17:43

SaiPa hankki kolme ulkomaalaispelaajaa

Kristian Pospisil pelasi viime kaudella Sveitsissä.@AOP

Liiga

Jääkiekon Liigan SaiPa on hankkinut kolme ulkomaalaista hyökkääjää. Ensi kaudella SaiPan paidassa pelaavat kanadalainen Jaedon Descheneau, joka saapuu SaiPaan TPS:stä. Hän siirtyi Turkuun kesken kauden Ruotsin Malmöstä. Slovakialainen Kristian Pospisil siirtyy Lappeenrantaan Sveitsin liigan HC Davosista. Hän pelasi viime kauden alun vielä Raumalla. Lisäksi Yhdysvaltalainen Kevin Fitzgerald aloittaa ensimmäisen kautensa ammattilaisena. Hän on pelannut St. Cloudin yliopistojoukkueessa Minnesotassa. Pospisilin ja Descheneaun sopimukset ovat yksivuotisia ja Fitzgeraldin 1+1.

Pospisil on pelannut urallaan jo 111 Liigan runkosarjaottelua tehopistein 28+40=68. Hän on tuttu pelaaja SaiPan päävalmentaja Pekka Virralle Rauman ajoilta.

”Kristianilla on ehkä ihan viimeinen steppi vielä ottamatta tasaisuudessa, että hän pystyy olemaan johtava pelaaja illasta toiseen, mutta hänellä on ominaisuuksia joita on vain harvalla pelaajalla Liigassa. Kiko pystyy tekemään todella näyttäviä maaleja, hän on äärimmäisen kova taklaamaan, fyysinen, iso, kaikki huippupelaajan elementit”, SaiPan toimitusjohtaja Jussi Markkanen toteaa tiedotteessa.

”Kiko on viihtynyt hyvin Virran valmennuksessa ja Pekka saa kokoonpanoon sellaisen pelaajan jonka hän on halunnut. Olemme todella iloisia, että Pospisil liittyy joukkueeseen.”