Saksa oli pulassa – Skotlanti putosi

24.06.2024 00:10

Euro2024

Sveitsi ja Saksa pelasivat A-lohkon voitosta sunnuntai-iltana Frankfurtissa. Sveitsi mittasi Saksan tuloskuntoa tarkalla mitalla. Saksa teki maalin vasta toisen puoliajan lisäajalla ja ottelu päättyi tasatulokseen 1–1. Tuloksella Saksa kuittasi lohkovoiton. Sveitsi on lohkon kakkonen ja etenee myös jatkopeleihin.

Saksa meni johtoon Robert Andrichin 17. minuutin kohdalla tehdyllä maalilla, mutta lopulta osuma hylättiin maalia edeltäneen rikkeen vuoksi. Lopulta Saksa joutui takaa-ajoasemaan, koska Sveitsi meni 1–0-johtoon Dan Ndoyen maalilla 28. minuutin kohdalla.

Sveitsi pelasi tarkasti, eikä Saksalle paljoa mahdollisuuksia tarjottu. Sveitsi sai pallon toistamiseen maaliin 84. minuutilla, mutta sekin hylättiin paitsiona. Saksa onnistui vihdoin vaihtomies Niclas Füllkrugin maalilla 90+2. minuutilla.

Samaan aikaan Skotlanti ja Unkari pelasivat omien EM-kisojensa jatkosta. Ottelu päättyi Unkarin viimehetken 1–0-maaliin. Osuman taikoi Kevin Csoboth ajassa 9+11. Skotlannilla oli paikkansa, mutta palloa ei vain saatu maaliin ja se lopulta maksoi Skotlannille paikan jatkopeleissä.

Unkarin Barnabas Varga loukkaantui ottelussa pahoin törmäyksessä Skotlannin maalivahdin Angus Gunnin kanssa. Häi makaamaan kentälle liikkumattomana. Kentälle tuotiin pian myös näkösuoja ja lopulta pelaaja kannettiin paareilla pois.