Saksan jatkohaaveet pysyivät edelleen elossa

27.11.2022 23:00

Serge Ganbry näytti hapanta naamaa Espanjan juhliessa 1-0-johtomaaliaan. @ AOP

Jalkapallon MM2022

Niclas Füllkrugin 83 minuutin pelin iskemä 1-1-tasoitusmaali kohensi Saksan mahdollisuuksia päästä jatkoon E-lohkosta. Saksa pitää edelleen voittaa viimeisessä ottelussa Costa Rica, mutta Espanjaa vastaan pelatun tasapelin ansiosta sen ei tarvitse alkaa laskea maalimääriä, mikäli Espanjan voittaa samanaikaisesti Japanin. Espanjaa Saksan on vaikea enää tavoittaa, sillä Espanjalla on pohjalla 7-0-voitto Costa Ricasta on Saksan maaliero on yhden maalin pakkasella. Costa Rica voisi Espanjan voittamalla voittaa vielä koko lohkon.

Japanille avausottelussa hävinnyt Saksa aloitti ottelun vahvasti ja se hallitsi hienokseltaan ensimmäisestä Antonio Rüdiger puski jakson lopussa pallon Espanjan maaliin, mutta hän oli kiirehtinyt tarpeettomasti paitsioon.

Espanja meni johtoon 62 minuutin pelin, kun Alavaro Morata iski pallon Saksan verkkoon Jordi Alban syötöstä. Saksa ajoi kiivaasti takaa tasoitusta ja sen takaa-ajo palkittiin, kun Füllkrug pisti Jamal Musialin syötön sisälle.

Saksa voitti laukaukset 11-7 ja sillä oli kaksi huippupaikkaa, kun Espanjalla oli niitä vain yksi. Saksan maaliodote 1,10 ja Espanjalla 0,57. Pallonhallinnan vei odotetusti Espanja 64-36.