Saksan voitto toi joukkueelle kisauskottavuutta

15.06.2024 05:45

Euro2024

Saksa jyräsi EM-avauksessa Skotlannin maalein 5–1 (3–0). Saksa teki ottelun kaikki maalit, sillä Skotlannille merkitty ainoa osuma tuli saksalaispuolustaja Antonio Rüdigerin puskumokasta pelin loppupuolella.

Saksan maaleista vastasi Florian Wirtz 1–0 kymmenennellä minuutilla, Jamar Musiala 19. minuutilla 2–0, Kai Havertz 3–0 rangaistuspotkusta ensimmäisen jakson lopussa, Niclas Füllkrug 4–0 68. minuutilla, sekä Emre Can 5–1 90+3. minuutilla.

Saksan päävalmentaja Julian Nagelsmann toivoo, että kannattajat luottavat hänen joukkueeseensa nyt aiempaa enemmän.

”Mahtavaa, että teimme maaleja, se rakentaa yhtenäisyyttä. En nosta nyt ketään erityisesti, sillä kyse on kokonaisuudesta. Pelaajat tekevät kaikkensa, jotta kaveri vieressäkin näyttää hyvältä”, Nagelsmann totesi lehdistölle.

”Ehkä tämän tuloksen jälkeen kannattajat uskovat meihin hieman enemmän, kuin ennen matsia.”