TILANNEHUONE

Sami Niku palaa Jyväskylään

29.07.2022 17:46

Sami Niku palaa Jyväskylään

Sami Niku pelasi Pohjois-Amerikassa viisi kautta.©AOP

Liiga

Viisi viimeistä kautta Pohjois-Amerikan jääkiekkokaukaloissa pelannut puolustaja Sami Niku palaa Liigan JYPiin. Niku on tehnyt kasvattajaseuransa kanssa yksivuotisen sopimuksen.

Niku, 25 pelasi viime kaudella 13 NHL-ottelua Montreal Canadiensin joukkueessa tehoilla 0+6, mutta kausi meni pääasiassa AHL:n Laval Rocketissa, jossa 36 ottelussa tehot olivat 2+11. AHL:n playoffseissa puolustaja teki 15 otteluun tehopisteet 0+11. Niku on pelannut urallaan myös Winnipeg Jetsissä ja Manitoba Moosessa. Tulokaskaudellaan 2017–18 Niku valittiin AHL:n parhaaksi puolustajaksi tehopisteillä 16+38=54. Silloin hän pelasi vain yhden NHL-ottelun Jetsin paidassa ja teki ottelussa yhden maalin.

”Meille aukesi mahdollisuus kiinnittää kansainvälisen tason puolustaja, joka on vielä seuran oma kasvatti. AHL:n pudotuspelit olivat osoitus siitä, että Sami on erittäin luotettava pelaaja molempiin suuntiin. Hyvät pelaajat pystyvät olemaan myös taktisesti luovia ja Samille pelaaminen on aina ollut vahvuus”, JYPin urheilujohtaja Mikko Viitanen kommentoi seuran haastattelussa.