TILANNEHUONE

San Marino ei pelkää kovia haasteita

19.06.2023 07:02

San Marino ei pelkää kovia haasteita

Nicola Nanni on yksi harvoja San Marinon joukkueen ammattilaispelaajia.©AOP

Huuhkajat

San Marino taipui perjantaina EM-karsintaottelussaan Kazakstanille maalein 3–0. Maanantaina minivaltion pelaajat saapuvat Helsinkiin Olympiastadionille haastamaan Huuhkajia.

”Meistä Suomi on yksi Euroopan parhaista joukkueista, mutta pyrimme tekemään parhaamme”, San Marinon luotsi Fabrizio Costantini lupasi liiton haastattelussa.

”Tulossa on meille yksi vaativimmista peleistä lohkossa – yksi lohkomme parhaista joukkueista parhaassa terässään. Yritämme tehdä asiat vaikeaksi kaikille vastustajillemme, ja totta kai haemme näistä otteluista positiivisia tuloksia, mutta olemme nöyriä.”

Suuri osa San Marinon pelaajista ovat puoliammattilaisia. Vain muutama pelaa ammatikseen jalkapalloa.

”EM-karsinnat ovat tietysti Nations Leaguen D-lohkoa vaikeampia, mutta joukkueemme haluaa parantaa joka päivä. Meillä on nuori, uudistettu joukkue, ja uskomme, että Nations Leaguessa ensi vuonna olemme sellaisella tasolla, että saamme tuloksia. ”

”Olemme EM-karsinnoissa jokaisessa ottelussa altavastaajia, mutta luulen, että voimme näissä otteluissa osoittaa, että kuulumme näihin karsintoiin”, valmentaja huomautti.

Jalkapallon EM-karsinta: Suomi – San Marino 19.6. Olympiastadionilla kello 19.