Saros vaihtoon – Predatorsille iso tappio

18.04.2022 08:00

Juuse Saroksella on ollut paljon töitä tällä kaudella.@ AOP

Pudotuspelipaikasta yhä kynsin hampain taisteleva Nashville Predators koki rökäletappion St. Louis Bluesille kotonaan pääsiäissunnuntaina. Katastrofaalinen toinen erä ratkaisi ottelun. Blues teki seitsemän maalia. Se voitti ottelun lopulta 8-3. Seitsemän päästettyä maalia erässä on Predatorsin seuraennätys. Se on myös eniten mitä Blues on tehnyt yhdessä erässä.

Juuse Saros torjui maalilla 29.29 minuuttia. Hän teki 16 torjuntaa 20 laukauksesta. Sen jälkeen vahtivuoron otti David Rittich, joka torjui yhdeksän 13 laukauksesta. Saroksella on ollut otteluruuhkaa. Hän on pelannut 64 ottelua. Hän johtaa liigaa 37 voitollaan. Hän aloitti nyt peräkkäisenä päivänä. Preds voitti lauantaina Chicagon 4-3.

”Hän on pelannut enemmän kuin ehkä aluksi ajattelimme. Peliaikataulu on toiminut koronataukoineen ja All Star -tauon kanssa. Joissain kohdin hän on pelannut peräkkäisiä pelejä. Aikataulu antoi siihen mahdollisuuden”, Predators-valmentaja John Haynes analysoi The Tenneseanille.

Päävalmentaja antoi puhtaat paperit maalivahdeilleen sunnuntaista.

“Tässä otteluissa ei ollut helppoja maaleja. Oli kaksi yhtä vastaan, irtiotto, toinen kaksi yhtä vastaan. Jätimme heidät vain yrittämään maaleja. Maalivahdit eivät voineet mitään. Tämä menee joukkueen piikkiin. Meitä nöyryytettiin toisessa erässä ja annoimme liikaa mahdollisuuksia”, Haynes kertoi ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.

MUUTA: Anton Lundell teki kaksi maalia sunnuntaina Detroit Red Wingsiä vastaan. Lundellin toinen, 5-0-osuma, tuli alivoimalla ja sen syötti Aleksander Barkov. Lundell oli ottelun ykköstähti. Panthersin voittoputki on kymmenen ottelun pituinen. Floridan twitterissä löytyy Lundellin kommentteja. Tästä. Columbuksen Patrik Laine loukkaantui lauantain ottelussa ja on toistaiseksi sivussa kokoonpanosta ylävartalovamman vuoksi.