Säteri piti nollan – Leijonat voitti Ruotsin

23.04.2024 21:17

Leijonat

Suomen jääkiekon A-maajoukkue jatkoi kevään otteluita Ruotsia vastaan tiistaina Ruotsin Linköpingissä. Suomi voitti ottelun Harri Säterin nollapelillä ja maalein 2–0.

Leijonat otti vahvan alun otteluun. Avauserän puolivälissä Hannes Björninen vei Suomen 1–0-johtoon. Muutaman minuutin päästä Jesperi Mattila lisäsi johtoa 2–0:aan one timerillaan. Osuma oli hänelle A-maajoukkueuran ensimmäinen. Toinen ja kolmas erä olivat maalittomia.

Säteri taipui monenmoisiin venytyksiin pitäessään Leijona-maalin puhtaana. Hän teki ottelussa lopulta 28 torjuntaa. Ruotsin Filip Larsson torjui 27 kertaa.

Ruotsi voitti Suomen turneellaan viime viikolla Leijonat ensin Jyväskylässä torstaina maalein 4–0, mutta taipui seuraavana päivänä Mikkelissä jatkoajalla 1–2. MM-kisoihin Ruotsin joukkue muuttuu. Se on saamassa mukaan kovan luokan NHL-pelaajia, kun kenttäpelaajat Andre Burakovsky, Marcus Pettersson, Rasmus Dahlin, Erik Karlsson, Victor Olofsson, Joel Eriksson Ek ja maalivahti Victor Olofsson ovat liittymässä keltanuttuihin.