TILANNEHUONE

Saudi-Arabia mukaan MM-rallin kalenteriin

02.06.2024 07:04

MM-ralli

Saudi-Arabia on ensimmäistä kertaa mukana MM-rallin ohjelmassa ensi kaudella. Saudi-Arabia on tehnyt kymmenvuotisen kisasopimuksen WRC:n kanssa ja liittyy sarjaan uutena isäntänä Kanariansaarten lisäksi 2025.

Lähi-itää on kaivattu mukaan rallin MM-sarjaan. Viimeksi ajettiin 2011 Jordaniassa, mutta Saudi-Arabian valitseminen kisaisännäksi on saanut heti paljon kritiikkiä. Ei vähiten maan ihmisoikeuskysymyksten vuoksi, vaan siksikin, että maalla ei ole omaa ralli-sarjaa saati vakavasti otettavia rallikuljettajia tai harrastajia. Saudi-Arabian tiedetään myös olevan vahva urheilupesulan käyttäjä.

Saudi-prinssi Khalid Bin Sultan Al Abdullah Al-Faisal näkee, että MM-ralli on nyt mukana muuttamassa maata isoksi moottoriurheiluhubiksi.

Vuodesta 2025 eteenpäin Saudi-Arabia isännöi kuningaskunnassaan Formula 1:iä, Formula E:tä, Extreme E:tä, Dakar Rallia ja nyt vielä MM-tason Rally Saudi Arabiaa.

”Uskomaton suoritus”, prinssi kehaisi tiedotustilaisuudessa.

”Kasvattamalla moottoriurheiluvalikoimaamme ja lisäämällä sitoutumistamme suurten moottoriurheilusarjojen, kuten WRC:n, isännöintiin kuningaskunnassa, pysymme uskollisina Vision 2030:lle, jonka tavoitteena on parantaa kaikkien saudien elämää.”