TILANNEHUONE

Saudi Arabian GP painaa päälle, mutta onko rata valmis?

24.11.2021 17:54

Formula 1

Seuraava F1 GP ajetaan Saudi Arabian Jeddahin rantakaturadalla, jota itseasiassa yhä työstetään kiireen vilkkaa valmiiksi. F1- johtajat delegaatioineen ovat käyneet paikan päällä useaan otteeseen ja viimeksi viime viikolla. He ovat todenneet, että itse rata ja tarpeeksi muita alueita tulee olemaan niin valmiina, että kisan ajaminen ei vaarannu.

Silti kisa-alueella on myös paikkoja, joita ei saada valmiiksi asti ennen h-hetkeä tänä vuonna. Saudi Arabia hyväksyttiin kisakalenteriin, vaikka tiedettiin, että radan rakentaminen oli vaiheessa. Lupaukset olivat niin vakuuttavia, että niihin uskottiin.

Saudi Arabian rataa pian avattavaa kisarataa tituleerataan jo nopeimmaksi katuradaksi ikinä. Sen on tarkoitus haastaa kuljettajat aivan uudella tavalla ja lisäksi mahdollistaa todellinen kilpa-ajo ohituksineen. Radan piirrustukset ja kuvat ovat olleet leukaa lokasauttavia alusta alkaen.

Ensimmäinen Saudi Arabian GP ajetaan 5. joulukuuta. Kuten Qatar, tuo tämäkin uusi rata, oman lisänsä tiukkaan MM-taisteluun Max Verstappenin ja Lewis Hamiltonin välillä. Kukaan ei ole ajanut Jeddahin radalla aiemmin kilpaa.