TILANNEHUONE

Schumacher mokasi pahassa paikassa

07.10.2022 14:51

Schumacher mokasi pahassa paikassa

Haas-auto koki kovia vesikelillä.©AOP

Formula 1

Vielä ilman F1-kuljettajan paikkaa ensi kaudelle oleva Haas-kuski Mick Schumacher pyörähti Japanin GP:n ensimmäisissä harjoituksissa. Treeniä ajettiin vesisateessa ja vesiliirto koitui saksalaiskuskin kohtaloksi harjoituksen lopulla. Kuski oli kunnossa, mutta Haasin auto koki kovia, eikä Schumacher pystynyt osallistumaan toiseen harjoitusjaksoon ollenkaan.

Näytöt työpaikan suhteen menivät taas mönkään. Kun Schumacher rikkoi autonsa kauden alussa, tallin johdossa hermostuttiin. Nyt Schumacher otti tilanteen vastaan lähes kylmänviileästi.

”Oli aika sateista. Ikävää kyllä koin pienen vesiliirron ja perä irtosi. Menetimme aikaa. Erityisesti menetimme toisen harjoituksen”, Schumacher kuittasi pettyneenä sarjan haastattelussa.

”Rata on kuitenkin upea ja auto tuntui hyvältä. Olen varma, että lauantaina homma sujuu, kun pitäisi olla kuivempaa säätä.”

Singaporen osakilpailussa viime viikonloppuna Schumacher ajoi aika-ajossa sijalle 13. ja oli kilpailun lopputuloksissa samalla sijalla. Saksalaisella on MM-tilillään 12 pistettä ja niillä ollaan sarjassa sijalla 16.

F1: Japanin GP:n aika-ajot ajetaan Suzukassa lauantaina 8.10. kello 9.