TILANNEHUONE

Schumacherille paineita – tuloksia olisi hyvä tulla

02.04.2022 16:36

Schumacherille paineita – tuloksia olisi hyvä tulla

Mick Schumacherin autosta tuli romua Jeddassa. Seuraavaksi sillä pitää tulla tuloksia.@AOP

Formula 1

F1-sarjan Haas-tallissa uskotaan Mick Schumacherin palaavan kisaradalle Australiassa ensi viikonloppuna hyvällä itsetunnolla ja nälkäisenä, vaikka hän ajoi Saudi-Arabiassa järkyttävän kolarin aika-ajossa ja itse kisa jäi siten kokonaan väliin. Tallipomo Günther Steiner odottaa saksalaiskuljettajalta riman nostoa tällä kaudella. Tallikaveri Kevin Magnussen on monta kaliiperia kovempi tallikaveri kuin Nikita Mazepin oli, ja sehän on selvää, että tiellä menestykseen, pitää aina lyödä oma tallikaveri ensin. Steinerin mukaan pieni menestyspaine on hyvästä 23-vuotiaalle Schumacherille.

”Tavoite on asetettu jonkin verran korkeammalle tällä kaudella. Viime vuonna olimme 19:s ja 20:s ja tyytyväisiä siihen, koska se oli tasomme”, Steiner avautuu F1i:n haastattelussa.

”Hänen täytyy oppia paineesta ja menestyksestä. Sanon usein, että mitä ylemmäksi nouset, sitä ohuempaa on ilma – kestä se. Sehän on osa F1-kuljettajan elämää.”

Steiner aikoo käydä kuljettajansa kanssa vielä keskusteluja kolarista ja siihen johtaneista asioista, sekä miettiä yhdessä myös nuoren kuskin koko kautta. Helpolla Schumacheria ei nyt päästetä. Nyt on aika oppia käsittelemään monesta suunnasta tulevaa painetta.

”Paineen alla toimiminen on urheilussa ja johtotehtävissä läsnä. Painetta riittää, ja jos siitä ei pidä, kannattaa tehdä jotain muuta.”