Sebastian Aholla aivan uskomaton ilta – iski kolmesti

19.03.2023 07:54

Sebastian Aho löysi taas maalin.©AOP

Carolina Hurricanes voitti Philadelphia Flyersin vieraissa jatkoajalla maalein 5-4 (2-0,1-2,1-2,1-0). Kuivaa kautta pelannut Sebastian Aho iski ottelussa peräti kolme maalia. Hattutemppu on pelaajan uran seitsemäs ja kauden kolmas.

Carolinan valmennusjohto teki otteluun merkittäviä ketjumuutoksia. Jesse Puljujärvi siirtyi Ahon laidalta ykkösketjusta kolmoseen Teuvo Teräväisen ja Jordan Staalin kanssa. Ahon vierellä hyökkäsivät nyt Jordan Martinook ja Martin Necas.

Aho osui ensimmäisen kerran vartin pelin jälkeen ensimmäisessä erässä. Toinen maali tuli toisen erän puolivälin tuntumassa ja kolmas osuma oli ottelun ratkaisumaali jatkoajalla. Aho ehti viettää pisteetöntä jaksoa peräti seitsemän edellisen pelin ajan.

Ottelun vei jatkoille Necasin ihmemaali aivan kolmannen erän viimeisillä sekunneilla. Kello näytti peliaikaa olevan jäljellä 0,3 sekuntia. Lisäksi myös Brady Skjei onnistui ottelun ensimmäisessä erässä.