Sebastian Aholta hieno peli – ratkaisi ottelun

26.01.2022 07:41

Sebastian Aho onnistui jatkoajalla.@AOP

JATKOT. Sebastian Aho vei Carolinan kolmannessa erässä ylivoimalla jo 3-1-johtoon, mutta se ei riittänyt. Vegas Golden Knight ei taipunut helpolla. Erän kaksi seuraavaa maalia toi Vegasin tasoihin ja ottelu siirtyi jatkoajalle. Neljän minuutin jälkeen Vegas pelaajat sähläsivät kiekon kanssa, Carolinan Andrei Svetšnikov vei sen ja syötti Aholle. Hyökkääjä ei epäonnistunut maalin edustalta. Ottelu 4-3 kotijoukkue Carolinalle. Aho otti johtopaikan seuran jatkoaikamaalien tekijänä. Aho on tehnyt niitä nyt seitsemän. Teuvo Teräväinen palasi yhden ottelun huilin jälkeen kokoonpanoon ja syötti Ahon ensimmäisen osuman. Carolina teki hyvän nousun. Se lähti otteluun alla 7-4 tappio New Jerseylle lauantaina. Viidestä viimeisestä Carolina on voittanut neljä.

TÄHTIÄ. Roope Hintzin tehot 1+1 ja Joe Pavelskin 2+2 siivittivät Dallasin voittoon New Jersey Devilsistä Newarkissa. Maalinteossa Starsille onnistuivat myös Jacob Peterson ja Jani Hakanpää. Syöttöpisteitä jaettiin Miro Heiskaselle ja Joel Kivirannalle. Dallas voitti ottelun 5-1. Devilsin maalia vahti AHL:n Uticasta nostettu tulokas Akira Schimd. Kolmen osuman jälkeen hänet vaihdettiin pois ja toisen erän aloitti kokeneempi Jon Gillies. Hintzin ei kunnioittanut vaihtoa, vaan löi tauluun lukemat 0-4, kun erää oli kulunut 15 sekuntia. New Jerseyn ainokaisen teki Jesper Bratt ylivoimalla toisessa erässä. Hintz on onnistunut maalinteossa neljässä peräkkäisessä ottelussa. Voitto on Dallasin neljäs peräkkäinen. Joukkue voitti vieraskiertueensa kaikki neljä ottelua.

TYHJÄÄ. Mason Marchment teki kaksi ja syötti yhden, kun Florida Panthers voitti Winnipeg Jetsin 5-3 vieraissa tiistaina. Suomalaisista loisti tällä kertaa Anton Lundell, joka teki Panthersin 3-2-osuman ja syötti Marchmentin 1-0:n ottelun alussa. Lundell merkattiin myös tähdistöön. Panthersille osuivat lisäksi Carter Verhaeghe ja Sam Bennett. Sergei Bobrovsky joutui torjumaan maalillaan 32 kertaa. Jetsin maaleista vastasivat Paul Stastny, Kyle Connor ja Pierre-Luc Dubois. Connor Hellebuyck pelasi jo 12:nnen peräkkäisen ottelunsa ja teki siinä 27 torjuntaa. Jetsin tappioputki venyi viiteen. Ottelu pelattiin lähes tyhjälle katsomolle Kanadan koronatilanteen vuoksi.