TILANNEHUONE

Senators palaa vihdoin kiekkokaukaloon

22.11.2021 19:01

Senators palaa vihdoin kiekkokaukaloon

Ottawa Senators joutui pitämään korona-tauon, kun virus lähti leviämään joukkueessa. @AOP

Jääkiekko

NHL:n Ottawa Senatorsin marraskuu on ollut synkkä. Joukkue joutui perumaan kolme viimeistä liigaotteluaan ja lisäksi  monet harjoitukset ovat jääneet väliin joukkueessa jyllänneen korona-tartuntaryppään vuoksi. Yhteensä 10 pelaajaa on ollut poissa pelistä. Korona aiheutti paljon huolta, sillä se tarttui myös muutamien pelaajien perheenjäseniin.

”Meillä on ollut epäonnea, kun jouduimme perumaan, mutta nyt tuntuu hyvältä olla taas täällä. Tilanne ei ole ollut paras mahdollinen, mutta turvallisuus tulee aina ensin”, päävalmentaja D.J. Smith muotoilee seuran haastattelussa.

Ottawa on ensimmäinen NHL-seura tällä kaudella, joka joutui siirtämään otteluitaan koronan vuoksi. Viime kaudella siirrot olivat arkipäivää. Otteluita siirrettiin NHL:ssä kaikkiaan peräti 55.

Harjoituksiin Ottawa palasi lauantaina. Sitä ennen joukkue oli treenannut täysipainoisesti viimeksi 5. marraskuuta ja viimeinen ottelu liigassa tuli pelattua 14. marraskuuta. Calgary voitti silloin 4-0. Ottawan menestys on marraskuussa ollut synkkä. Kahdeksasta pelatusta ottelusta voittoon päättyi vain yksi. Joukkue roikkuu nyt Atlantic-divisioonan viimeisenä.

Lehdistökommenttien perusteella senaattorien tiimihenki vaikuttaa olevan ihan hyvä. Se, miten pelaajat jaksavat korona-koettelemuksen jälkeen pelata, jää nähtäväksi. Maanantaina vastassa on haaste, neljän ottelun voittoputkessa myllertävä Colorado Avalance. Näissä neljässä matsissa Avalanche on tehnyt maaleja peräti 24 kappaletta.