Seppälä ei yltänyt kärkikahinoihin asti

08.02.2022 12:11

Quentin Fillon Maillet voitti ampumahiidon 20 kilometrin matkan kovalla hiihdollaan.@AOP

Peking 2022

Kovin suomalaisodotuksin ampumahiihdon 20 kilometrin matkalle lähtenyt Tero Seppälä hiihti sijalle 23. Viimeisenä matkaan lähtenyt suomalainen ampui aluksi makuulta nollan, mutta seuraavalla pystypaikalta tuli kaksi sakkoa, mikä oli liikaa ja tuhosi Seppälän mahdollisuudet aivan kärkeen. Loput ammunnat sujuivat hienosti ja rivakasti nollilla. Seppälä jäi kärjelle  3.26,9. Sijoitus on Seppälälle silti uran paras arvokisoissa.

Heikki Laitinen ampui kisassa viisi sakkoa ja oli maalissa 66:s, mikä on myös hänelle uran paras. Olli Hiidensalo oli kisassa 74:s, hänkin ampui viisi hutia. Tuomas Harjula oli olympiadebyytissään kisan 81:s. Hän ampui neljä sakkominuuttia.

Olympiavoittoon hiihti Ranskan Quentin Fillon Maillet, joka ampui kaksi sakkoa, mutta oli huikeassa hiihtovireessä. Arvokisavoitto on miehen ensimmäinen. Toiseksi hiihti Valko-Venäjän Anton Smolski, joka jäi voittajalle 14,8 sekuntia. Pronssille tuli Norjan Johannes Thingnes Bö. Hän otti myös kaksi sakkoa ja jäi voittajalle reilu 31 sekuntia.

Olympialaisissa sattuu ja tapahtuu. Kisan viimeiseksi tullut Kiinan Chunyu Zhang ampui ohi 12 laukausta. Kolmospaikalla hän ei osunut tauluun ollenkaan.