TILANNEHUONE

Seppälälle hieno onnistuminen ampumahiihdossa

18.02.2022 11:46

Seppälälle hieno onnistuminen ampumahiihdossa

Johannes Bö ei yllättänyt. Kultaa tuli.@AOP

Peking 2022

Ampumahiihdon 15 kilometrin yhteislähdössä Norjan Johannes Bö hiihti kovaa ja paikkasi vauhdillaan ammunnan hutejaan. Bö ampui matkalla yhteensä neljä ohi, mutta tuli maaliviivalle kuitenkin ensimmäisenä. Kultamitali on Bön neljäs näissä olympialaisissa. Olympiahopeaa hiihti yllättäen Ruotsin Martin Ponsiluoma, joka ampui kaksi ohilaukausta. Kisan pronssille ponnisti Norjan Vetle Christiansen, joka ampui kolme ohi, mutta hiihti hyvin.

Ennakkosuoikki Quentin Fillon Maillet oli kärjen vauhdissa, mutta kolme hutia viimeiseltä pystypaikalta pudotti mitaleilta. Fillon Maillet oli kisan neljäs.

Tero Seppälä teki matkalla kisojen parhaan suorituksensa. Hän oli kisan yhdeksäs. Seppälä ampui yhden hudin ensimmäisellä makuuammuntapaikalla ja kiersi siitä yhden sakkokierroksen. Toinen makuuammunta sujui puhtaasti ja Seppälä lähti ladulle seitsemäntenä. Hän kiilasi suoraan Ranskan kultamitalistin Fillon Mailletin eteen. Pian ranskalainen ohitti hänet, mutta tämän beesissä oli hyvä hiihtää. Ensimmäinen pysty sujui huonosti. Seppälä ampui kaksi hutia ja putosi yhdeksänneksi. Toinen pysty toi myös kaksi ohilaukausta, mutta maaliviivalla suomalainen oli kuitenkin yhdeksäs. Se on Seppälän uran paras arvokisasuoritus.

”Olosuhde oli vaativa,  kylmää ja tuulista. Onnistuin kovassa paikassa. Olen tosi tyytyväinen. Ensimmäisen laukauksen jälkeen oli lataushäiriöitä. Onneksi en hätääntynyt siinä. Kyllä kisaurakka ihan hyvin meni. Venymään täällä pitää pystyä. Hiihtoladulla sitä tuli. Kaikille tuli tänään paljon sakkoja”, Seppälä veti kisan yhteen Ylen tv-haatattelussa.