TILANNEHUONE

Seuralegenda TPS:n peräsimeen

26.09.2022 15:21

Seuralegenda TPS:n peräsimeen

Jonatan Johansson sai lähtöpassit TPS:n valmentajan paikalta.©AOP

Jalkapallo

Jalkapallon Ykkösen TPS antoi sunnuntaina potkut päävalmentajalleen Jonatan Johanssonille. Hän ehti valmentaa joukkuetta noin kaksi vuotta.

Maanantaina seura nimitti päävalmentajan tehtävään seuralegenda Marko Rajamäen, 53. Valmentajan sopimus kestää kauden loppuun. Ykkösen ylempää jatkosarjaa on jäljellä kaksi kierrosta.

TPS taistelee vielä noususta Veikkausliigaan. Nyt KTP johtaa Ykköstä neljällä pisteellä. Ykkösen voittaja nousee suoraan Veikkausliigaan ja sijoille 2–4 sijoittuneilla joukkueilla on mahdollisuus nousta liigaan karsintojen kautta.

”Valmentajana lähestyn asiaa niin, että teemme peliin korjausliikkeitä, jotka minä näen järkeviksi. Tavoitteena on nousu, eli tulosta haetaan. Täytyy löytää suhteellisen nopealla aikataululla se tapa, jolla voitetaan pelit. Nyt pitää löytää yhteinen sävel pelaajien kanssa siitä, mitä täytyy tehdä, jotta nousutavoite saavutetaan”, Rajamäki selvittää seuran haastattelussa.

”Pelaamisemme täytyy olla aktiivista ja eteenpäin suuntautuvaa. Pyrkimyksenä pitää olla, että pelin virtaus olisi selkeästi vastustajan maalia kohti. Siihen liittyy lukuisia yksityiskohtia ja ennalta sovittuja tapoja, joita tulemme noudattamaan.”

Apuvalmentaja Gabri Garcia Xatart, maalivahtivalmentaja Mikko Känkänen ja fysiikkavalmentaja Mira Sakselin jatkavat tehtävissään Rajamäen apuna.

TPS kohtaa perjantaina KPV:n kotikentällään.