Sharks konttasi lisää – Granlund palasi vihdoin

30.10.2023 07:34

Mikael Granlund oli tervehtynyt San Jose Sharksin mukaan sunnuntaiksi, kun joukkue kohtasi vieraskentällä Washington Capitalsin. Sharksin konttaaminen jatkui myös DC:ssä. Capitals vei pisteet luvuin 3–1 (0–1,0–0,3–0).

Sharksin ainoan teki ottelun avauserässä Luke Kunin. Toinen erä oli maaliton ja kolmannessa erässä Capsin Dylan Strome teki ensin kauden kuudennen maalinsa, sitten onnistuivat Tom Wilson ja Jevgeni Kuznetsov, joka laittoi kiekon vielä tyhjiin.

Sharksin maalivahti MacKenzie Blackwood valittiin kuitenkin tähdistöön. Hän torjui huikeat 39 kertaa ja yritti pitää joukkuettaan pinnalla.

Granlund pelasi ottelussa reilut 17 minuuttia ja tehotilastoon merkittiin +1, mutta ei maaleja. Granlund ei ole vielä avaunnut pistetiliään. Ottelu oli hänelle vasta kauden toinen.

Sunnuntaina Sharks-ikoni Joe Thornton ilmoitti lopultakin eläköitymisestään. 44-vuotias sentteri pelasi 15 Sharks-kauden lisäksi myös Bostonissa, Torontossa ja Florida Panthersissa. Pelivuosia ehti kertyä 24 ja pelejä NHL:ssä 1714. Niissä hän iski tehoja 430+1109.

Edmontonissa kunnioitettiin perinteitä Heritage Classic -ulkoilmaottelulla, jossa vastaan asettui yksi ikivihollinen Calgary Flames. Ottelu pelattiin klassikkopaidoissa ja ulkojäällä. Oilers rusikoi 5–2(3–1,0–1,2–0) voiton ja kotijoukkeelle mättivät maaleja Brett Kulak, Zach Hyman, Evan Bouchard ensimmäisessä erässä ja Vincent Desharnais päätöserässä. Lisäksi Evander Kane laittoi kiekon tyhjiin ottelun lopulla. Calgaryn osumista vastasivat Nazem Kadri ylivoimalla ensimmäisessä erässä ja A.J. Greer ylivoimalla toisessa erässä. Molemmat joukkueet ovat voittaneet vain kaksi matsia kauden alun otteluistaan.