Silja Kosonen pettyi – jäi viidenneksi MM-finaalissa

24.08.2023 22:43

Silja Kosonen oli MM-finaalin viides uransa toiseksi pisimmällä heitolla. @ AOP

Yleisurheilun MM

Pieniä mitalitoiveita elätellyt Silja Kosonen sijoittui viidenneksi naisten moukarifinaalissa Budapestin MM-areenalla torstaina.

Kosonen kiskaisi kisan parhaan kaarensa, 73,89, heti ensimmäisellään ja oli ensimmäisen kierroksen jälkeen kolmantena. Kosonen ei kuitenkaan pystynyt parantamaan tulostaan ja valui kisan edetessä kaksi pykälää alaspäin.

Kososen kuudesta heitosta kaksi oli yliastuttuja ja yksi luiskahti ohi sektorin. Kaksi muuta hyväksyttyä heittoa avauskiskaisun lisäksi kantoivat 73,48 ja 72,59.

20-vuotias Kosonen oli itse pettynyt kisan jälkeen.

”Lähdin hakemaan parempaa sijoitusta ja parempaa tulosta. Eilinen lupasi hyvää ja heitto tuntui tänäänkin hyvältä, mutta tekniikan kanssa oli pientä säätämistä ja rasteja tuli turhan paljon. Olisin halunnut heittää pidemmälle. Mitalikaan ei olisi hullusti vaatinut, vaikka enkkaa olisi pitänyt aika paljon parantaa. Olen kuitenkin ylpeä viidennestäkin sijasta”, Kosonen sanoi Ylen haastattelussa.

Maailmanmestaruuden voitti Kanadan Camryn Rogers tuloksella 77,22. Yhdysvaltojen Janee’ Kassanavoid  otti hopeaa tuloksella 76,36 ja hänen maanaisensa DeAnna Price pronssia 75,41 metrin mittaisella vedollaan.

Azerbaijanin Hanna Skydan oli neljäs tuloksella 74,18. Skydanin kiskaisu oli sentin lyhyempi kuin Kososen karsinnassa heittämä ennätyksensä 74,19, jolla hän oli karsintojen kolmanneksi paras heittäjä.