Sinnikäs Florida otti ison voiton – Barkovilla juhlittavaa

29.01.2023 07:52

Aleksander Barkov onnistui jälleen.©AOP

Florida Panthers oli sinnikäs ja voitti kotonaan Boston Bruinsin lopulta jatkoajalla maalein 4-3. Aleksander Barkov teki ottelussa kolme tehopistettä. Bruinsille tappio oli toinen peräkkäinen Floridassa.

Ensimmäisen erän ainoan maalin teki Boston. Craig Smith vei joukkueensa johtoon erän lopulla.

Barkov syötti toisen erän puolivälissä yhdessä Matthew Tkachukin kanssa Brandon Montourin 1-1-tasoituksen, mutta Bostonin Charlie Coyle iski vielä 2-1-johto-osuman erän lopulla.

Kolmannen erän puolivälin tuntumassa Sam Bennett tasoitti pelin 2-2:een. Ottelun viimeisellä peliminuutilla Boston luuli voittavansa, kun David Pastrnak viimeisteli 3-2-johdon.

Barkov ei antautunut. Kapteeni iski tasoituksen vain kolme minuuttia ennen pelin päättymistä. Jatkoaikaa ehdittiin pelata 17 sekuntia, kun Sam Reinhart teki voittomaalin. Se tuli Aleksander Barkovin ja Anton Lundellin syötöistä. Alex Lyon teki Floridan maalilla 38 torjuntaa.

27-vuotias Barkov juhli ottelun jälkeen huikean 600. NHL-tehopisteen rajan ylittymistä. Barkovin pisteputki on 11 pelin pituinen. Putki on pisin hänen urallaan.