TILANNEHUONE

Skandaali Dallasissa – suomalaispelaaja ei saanut hoitoa

15.12.2023 21:53

NHL

Pelaajayhdistys NHLPA ja NHL tutkivat Arizona Coyotesin suomalaispuolustaja Juuso Välimäen, 25, loukkaantumisen hoitoketjua Dallasissa marraskuussa. Välimäki loukkaantui marraskuun 14. päivä vierasottelussa Dallas Starsia vastaan, mutta ei saanut pikaista hoitoa sairaalassa. Asiasta uutisoi Daily Faceoff.

Välimäki sai Jani Hakanpään lämäämän kiekon päin kasvojaan ottelussa tuhoisin seurauksin kolmannessa erässä. Starsin lääkärit lähettivät verissä päin olevan Välimäen ambulanssilla sairaalaan, jossa hän ei saanut hoitoa moneen tuntiin. Häntä saattoi sairaalaan vain oma vaimo. Sairaalalääkärit suosittelivat pelaajalle jopa siirtymistä hotelliin ja tulemista takaisin vähemmän kiireisenä ajankohtana seuraavana päivänä. Asiaa tutkivien tahojen mukaan se olisi voinut olla jopa hengenvaarallista pelaajalle.

Välimäki ei kuitenkaan lähtenyt sairaalasta ja lopulta monen tunnin odotuksen jälkeen hänen leukansa todettiin murtuneeksi, hän menetti hampaita ja häntä paikattiin 55 tikillä. Seuraavana päivänä myös hänen leukaansa operoitiin.

Siinä vaiheessa Coyotes oli jo matkannut seuraavaan peliin Columbukseen.

NHLPA on myöntänyt Daily Faceoffille, että Välimäen asia on tutkinnan alla. NHL ei ole vielä kommentoinut asiaa.

***