Slovakia jäähyili – Suomi otti murskavoiton

14.08.2022 23:35

Kasper Simontaival teki kaksi maalia Slovakiaa vastaan.©AOP

U20MM

Suomi löylytti Slovakiaa peräti 9-3 (2-1, 4-1, 3-1) sunnuntaina nuorten MM-ottelussa Edmontonissa. Suomi on voittanut kaikki tähän asti pelaamansa ottelut. Jäljellä on alkulohkossa enää Kanada, joka on vastassa tiistain ensimmäisinä tunteina. Slovakia voitti alkulohkon otteluistaan vain Latvian.

Slovakia sai sunnuntain otteluun shokkialun. Kasper Simontaival vei Suomen 1-0 -johtoon vain 35 sekunnin pelin jälkeen. Syötön osumaan antoi Roni Hirvonen. Reilun seitsemän minuutin pelin jälkeen Slovakian Peter Repcik kuitenkin tasoitti ottelun Simon Grochin esityöstä 1-1:een. Joel Määttä iski Suomen taas 2-1-johtoon 14 minuutin pelin jälkeen. Aivan erän lopulla Adam Sykora polvitaklasi Joakim Kemelliä ja otti siitä suihkukomennuksen. Suomi sai viiden minuutin ylivoiman.

”On nuo aika turhia taklauksia jääkiekossa ja niitä yritetään välttää, mutta ne ovat aina pelaajan vastuulla”, Kemell kommentoi taklaustaan Discovery+:lla erätauolla.

”Polveni on kyllä kunnossa. Vastustaja käy aika lämpöisenä.”

Ison rangaistuksen aikana Suomi teki yhden maalin. Hirvonen osui ylivoimalla, kun toista erää oli pelattu vain 24 sekuntia. 3-1-osuman syöttivät Kasper Puutio ja Topi Niemelä.

Toinen erä oli yhtä maalijuhlaa. Slovakia kavensi seuraavaksi 3-2:een ajassa 27.05. Servac Petrovsky onnistui Rayen Petrivickyn ja Libor Nemecin syötöistä. Pian Joel Määttä teki toisen osumansa. 4-2 -ylivoimamaalista syöttöpisteet merkittiin Roby Järventielle ja Kemellille. Aatu Räty osui seuraavaksi tasakentällisin. Syötön mallikaaseen 5-2 -osumaan antoi Kemell. Aivan erän lopulla Oliver Kapanen iski lukemat vielä 6-2:een. Syöttäjinä esiintyivät Ruben Rafkin ja Järventie.

Kolmannen erän alussa Kalle Väisänen teki Suomen seitsemännen maalin. Veto tuli Juuso Mäenpään ja Matias Rajaniemen syötöistä. Slovakia onnistui kavennuksessa kolmisen minuuttia myöhemmin. Libor Nemec yllätti Juha Jatkolan Suomen maalilla ja siirsi tilanteen 7-3:een. Suomen neljännen ylivoimaosuman viimeisteli Simontaival. 8-3 osuma oli hänelle ottelussa toinen. Sen syötti Puutio ja Räty. Suomen yhdeksännen osuman veti nätillä rannelaukauksella Puutio. Se tuli jälleen ylivoimalla. Suomen parhaana pelaajan palkittiin Joel Määttä. Suomen tehokkain pelaaja oli Simontaival tehoilla 2+1.