Southampton palaa Valioliigaan – Kamaralle pettymys

26.05.2024 19:49

Jalkapallo

Southampton palaa vuoden tauon jälkeen takaisin Valioliigaan voitettuaan Mestaruussarjan nousfuinaalissa Leedsin 1-0 Wembleylla sunnuntaina.

Ottelun ratkaisu syntyi jo avausjaksolla, kun Leedsin puolustuksen torkahtaminen päästi Adam Armstrongin tekopaikkaa eikä 24. maalinsa tällä kaudella viimeistellyt Armstrong erehtynyt.

Leedsillä oli toisella jaksolla loistopaikka, mutta Daniel Jamesin upea laukaus osui ylähirteen ja pomppasi siitä takaisin kentälle.

Glen Kamara oli Leedsin avauksessa, mutta hänet vaihdettiin 73. minuutilla  Connor Robertsiin.

Southampton jäi vuosi sitten Valioliigassa viimeiseksi saatuaan koko kauden aikana vain 11 pistettä. Myös Leeds putosi viime kauden päätteeksi Valioliigasta.

Southampton lisäksi myös Leicester ja Ipswich nousivat ensi kaudeksi Valioliigaan, josta tippuivat kaikki viime kauden kolme nousijaa, Luton, Burnley ja Sheffield Unitedin.

Valioliigan nousun arvoksi on laskettu noin 150 miljoonaa euroa.