TILANNEHUONE

Suninen iskussa – Rovanperällä haasteita

29.09.2023 23:19

Suninen iskussa – Rovanperällä haasteita

Teemu Sunisella oli vauhti päällä Chilessä.©AOP

MM-ralli

Chilen MM-ralli jäi yötauolle Ford-kuski Ott Tänakin johtaessa kisaa. Virolaisella oli tapahtumarikas päivä, joka aikana hän pyörähti ja hybridikin hyytyi, mutta vauhti ei.

Kakkospaikalla on Hyundain Teemu Suninen, joka piipahti EK:4:n jälkeen myös kisan ykkösenä ja taistelee edelleen rallin voitosta. Suninen on Tänakia jäljessä 4,2 sekuntia. Hän ajoi neljännelle EK:lle ensimmäisen pohja-aikansa. Viidennellä EK:lla Sunisen autosta pamahti kuitenkin hypridi ja hän putosi tuloksissa taas kakkoseksi. EK:n maalissa Suniselle kaikki oli paskaa, mutta viimeiselle etapille auto oli taas kunnossa ja Suninen kaasutti sen kakkoseksi.

Kokonaiskisan kolmantena on Hyundain Thierry Neuville.

Kalle Rovanperä aurasi teitä perjantain ja hänen mukaansa aurattavaa myös riitti. Päivän viimeisellä EK:lla hän puolispinnasi, mikä söi kovasti aikaa ja hän putosi rallin neljänneltä sijalta viidenneksi. Rovanperä käy tallikaverinsa Elfyn Evansin kanssa kovaa kisaa, jotta varmistaisi kauden maailmanmestaruuden. Evans on rallissa ensimmäisen päivän jälkeen kolmantena.

Esapekka Lapin ralli tyssäsi ensimmäisellä erikoiskokeella Hyundain pyörähdettyä näyttävästi. Lappi sanoi jarruttaneensa liian myöhään ja osuneensa hiekkakasaan, josta tuli vauhtia kunnon spinniin. Auto meni säpäleiksi ja turvakaareen tuli vaurioita. Talli ilmoitti tauolla, ettei Lappi voi jatkaa rallia.

Sami Pajari johtaa WRC2-luokkaa. Pajari sanoi toivovansa, että lauantai ja sunnuntai sujuvat yhtä hyvin, vaikka päivän viimeinen EK oli erittäin haasteellinen. Emil Lindholm on WRC2:n viidentenä.

Chilen MM-ralli jatkuu seitsemännellä erikoiskokeella Chivilingo 1:llä lauantaina kello 13.57.

Rallin tuloksia tästä.