TILANNEHUONE

Iisalon NBA-pesti vahvistui – siirtyy Memphisiin

08.07.2024 11:47

Koripallo

Suomalaisen huippukoripallovalmentaja Tuomas Iisalon, 41, siirtyminen NBA-sarjaan on vahvistunut. Iisalo jatkaa valmennusuraansa Memphis Grizzliesin apuvalmentajana. Sopimus on kolmivuotinen.

NBA:n kseäliigassa Iisalo koutsaa Memphisiä myös tovin päävalmentajana. Urallaan hän on viimeksi valmentanut menestyksekkäästi Paris Basketballia Ranskassa ja Telekomm Basketia Bonnissa Saksassa.

Hän luotsasi Bonnin Mestarien liigan voittoon keväällä 2023. Viime kaudella Paris Basketball voitti Eurocupin mestaruuden ja oli hopealla Ranskan pääsarjassa. Iisalo valittiin myös Ranskan liigan vuoden valmentajaksi.

Iisalo on ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja NBA:ssa. Häntä ennen kanadassa syntynyt Suomen kansalainen Gordon Herbert on valmentanut Torontossa. Lisäksi viime kesänä Lassi Tuovi valmensi Utahin NBA-kesäleiriä ja tänä kesänä Petteri Koponen valmentaa kesällä San Antoniota.

Iisalo valmentaa Grizzliesiä päävalmentaja Taylor Jenkinsin apuna. Jenkins on luotsannut joukkuetta vuodesta 2019. Tänä vuonna joukkue jäi pudotuspelien ulkopuolelle.