TILANNEHUONE

Suomalaiset panivat pystyyn viiden ek:n näytöksen

12.05.2023 21:56

Suomalaiset panivat pystyyn viiden ek:n näytöksen

Kalle Rovanperä johtaa Portugalin MM-rallia avauspäivän jälkeen. @ AOP

MM-ralli

Portugalin MM-rallissa käännettiin kelloja vuosikymmeniä taaksepäin, kun suomalaiset jyräsivät vauhtiin päästyään voitosta voittoon avauspäivän erikoiskokeilla.

Pierre-Louis Loubetin ja Ott Tänakin voitettua päivän kaksi ensimmäistä ek:ta, tahtipuikko siirtyi Kalle Rovanperälle ja Esapekka Lapille, jotka voittivat viisi ek:ta putkeen. Rovanperä vei nimiinsä kolme pätkää ja Lappi kaksi. Päivän viimeisen ek:n voitti Dani Sordo.

Toyotaa käskevä Rovanperä johtaa ensimmäisen päivän jälkeen rallia 10,8 sekunnin erolla ennen Sordoa. Kolmantena ajaa Hyundain Thierry Neuville, joka on jäänyt espanjalaisesta tallikaveristaan 15,2 sekuntia. Neljäntenä avauspäivän jälkeen on Loubet, joka on jäänyt Neuvillista vain 0,9 sekuntia. Lappi on jäänyt puolestaan Fordilla ajavasta ranskalaisesta 0,4 sekuntia.

Päivään mahtui dramatiikkaa. Uhkaavin tilanne nähtiin päivän toiseksi viimeisellä ek:lla, kun Elfyn Evans täräytti rajusti ulos. Toyota vahvisti myöhemmin, että Evans ja hänen kartanlukijansa Scott Martin olivat ulosajon jälkeen kunnossa.

Ralli jatkuu lauantaina, jolloin ajetaan seitsemän erikoiskoetta.