Suomalaiset syöttelivät ahkerasti NHL:ssä

04.03.2022 08:22

Eetu Luostarinen keräsi syöttöpisteen ottelussa Ottawaa vastaan.@AOP

Yön NHL-kierroksella suomalaispelaajat onnistuivat syöttötöissä. Paitsi Carolina, joka ei onnistunut missään.

PISTEILLÄ. Erik Haula oli kahdesti auttamassa David Pastrnakia maalinteossa, kun Boston haki voiton Golden Knightsista Vegasissa 5-3. Molemmat osumat tulivat kolmannessa erässä. Haula on tehnyt neljässä viimeisessä ottelussa kaksi maalia ja kolme syöttöä. Tehotilasto näyttää lukuja 7+15.  Bostonin maalikuningas oli kuitenkin Craig Smith kypärätempullaan. Smith teki tempun nyt kolmatta kertaa NHL-urallaan. Jeremy Swayman oli terässä. Hän teki ottelussa 34 torjuntaa Bostonille.

KOLME RIITTI. Floridan Eetu Luostarinen oli ainoa suomalaistehoilija ottelussa Ottawa Senatorsia vastaan torstaina. Luostarinen syötti Ryan Lombergin 3-0-osuman kolmannen erän alussa. Maali tuli vain 12 sekuntia sen jälkeen, kun Patric Hornqvist oli siirtänyt ottelun ylivoimalla 2-0:aan. Ottawa ei saanut viimeisteltyä maaliakaan, vaan Florida vei pelin 3-0 kotonaan, sillä myös Mason Marchment onnistui ottelussa ylivoimalla. Floridan Sergei Bobrovsky teki 18 torjuntaa. Nollapeli oli hänelle kauden toinen. Kentän toisessa päässä Ottawan Anton Forsberg pysäytti 45 kiekkoa. Floridan valmentaja Andrew Brunette kantaa huolta Bobrovskyn jaksamisesta. Venäläispelaajaa rassaa koutsin mukaan Ukrainan sota. Brunette kertoo keskustelevansa siitä usein maalivahtinsa kanssa. Peliin sota ei vaikuttanut – vai vaikuttiko?

TAAS TEHOILLA. Artturi Lehikonen on tehnyt neljässä viimeisessä ottelussa viisi tehopistettä. Torstain ottelussa Calgarya vastaan hän syötti Jeff Petryn 1-1-tasoituksen ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla. Ottelun ykköstähti oli Montrealin Mike Hoffaman, joka tuntui olevan kaikessa mukana illan ottelussa. Hän teki tehot 1+3. Ottelu venyi jatkoajalle, koska Flamesin Elias Lindholm tasoitti 4-4:ään varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla. Ben Chiarot ratkaisi ottelun Canadiansille jatkon ensimmäisellä minuutilla Hoffmanin syötöstä.

MALKIN. Pittsburgh Penguins voitti Tampa Bayn torstaina maalein 5-1. Kentän tehokkain oli Jevgeni Malkin kolmella pisteellään, 1+2. Tästäkin löytyy tilasto. Malkin on pelannut 103 kolmen tehopisteen ottelua NHL-urallaan. Venäläisen tehot ovat 5+6 viimeisesssä 11 ottelussa. Danton Heinen teki kuitenkin ottelun avausosuman Kasperi Kapasen syötöstä. Kapanen keräsi toisen tehopisteen putkeen. Tehoja hänellä on nyt koossa 9+17. Jake Guentzel ja Heinen keräsivät molemmat 1+1 pistettä. Sidney Crosby teki ylivoimamaalin ensimmäisessä erässä ja auttoi Guentzeliä sen jälkeen ottelun viimeisessä osumassa kolmannen erän lopulla. Tristan Jarry torjui Pensille 20 kertaa. Loppulukemat olisivat voineet olla pahemmatkin. Tampan Andrei Vasilevskij teki 35 torjuntaa.

JA VIELÄ. Carolina sai pataan maalein 0-4 Washingtonilta. Alex Ovetshkin huudatti kotiyleisöä toisessa erässä 3-0-ylivoimamaalillaan. Venäläinen lähenee kovaa vauhtia kaikkien aikojen maalintekijätilaston kolmatta sijaa, joka on Jaromir Jagrin nimissä 766 mallilla. Ovetshkinilta puuttuu enää kolme osumaa.