Suomalaiset syöttelivät – Kraken ja Panthers voittoihin

25.10.2023 08:37

Detroit Red Wingsin viiden ottelun voittoputki päättyi kotiottelussa Seattle Krakenia vastaan. Ottelu venyi jatkoajalle ja sen ratkaisi lopulta Jordan Eberle kauden ensimmäisellä maalillaan. Kraken voitti ottelun maalein 5–4 (0–0,3–1,1–3,1–0). Voitto on Krakenin toinen tällä kaudella.

Detroit hävisi Krakenille pystyyn laukauksissa. Kraken laukoi 36 kertaa, kun Detroit jäi 27:ään.

Ville Husso torjui Detroitin maalilla 32 kiekkoa ja Alex DeBrincat teki jo kauden yhdeksännen maalinsa. Dylan Larkin syötti kaksi osumaa ja on nyt auttanut jo kymmenessä maalissa tällä kaudella. Olli Määttä keräsi toisen syöttöpinnansa ottelun alussa. Hän syötti Joe Velenon 1–0-osuman ottelun alussa. Krakenin Eeli Tolvanen pelasi ottelussa lähes 14 minuuttia.

Florida Panthers voitti San Jose Sharksin kotonaan maalein 3–1(0–0,2–1,1–0). Floridansuomalaisista Eetu Luostarinen ja Anton Lundell onnistuivat syötöissään. Luostarinen kakkossyötti Carter Verhaeghen 1–1-tasoituksen ensimmäisessä erässä. Lundell puolestaan avitti Kevin Stenlundia ottelun lopun tyhjiin vetämässä maalissa. Molemmille suomalaisille pinnat olivat kauden ensimmäiset.

Aleksander Barkov ei ollut kokoonpanossa sairastuttuaan. Anthony Stolarz  pelasi debyyttinsä Floridan maalilla ja teki siinä 27 torjuntaa. Hän oli illan ykköstähti.

Luostarisen ja Tkchukin auttama Verhaeghen osuma….