Suomalaiset tehokkaina – Annuselle eka nollapeli

01.03.2024 06:57

Carolinan suomalaisveljet olivat vauhdissa vierasottelussa Columbus Blue Jacketsia vastaan. Canes korjasi ottelusta 4–2 (0–0,3–1,1–1) -voiton. Teuvo Teräväinen osui toisen erän ensimmäisellä peliminuutilla ja noin seitsemän minuutin päästä Aho tälläsi johdon 2–0:aan. Jesperi Kotkaniemi auttoi samassa erässä vielä Brady Skjeita 3–1-osumassa. Canesin maalilla Spencer Martin hääri ottelussa 20 torjuntaa entistä joukkuettaan vastaan. Carolinalle voitto oli toinen peräkkäinen ja Columbus on hävinnyt kaksi viimeistä otteluaan.

Colorado Avalanche voitti Chicago Blackhawksin vieraissa peräti 5–0. Nollapeli oli maalivahti Justus Annusen NHL-uran ensimmäinen ja se tuli 24 torjunnalla. Startti maalilla oli Annusen kauden viides. Mikko Rantanen syötti ottelussa Devon Toewsin tekemän 4–0-maalin aivan toisen erän lopulla. Rantasella on koossa syöttöpinnoja nyt 46.

Aleksander Barkovin torstai-illan tehot olivat puolestaan 1+2 ottelussa Montreal Canadiensia vastaan. Florida korjasi ottelusta voiton lopulta voittomaalikisan jälkeen lukemin 4–3. Barkov osui ensimmäisen erän alkupuolella. Osuma on pelaajan kauden 14:s. Toisessa erässä hän syötti Sam Reinhartin yv-osumaa ja auttoi tätä myös alivoimamaalissa kolmannen erän lopulla. Osuma tasoitti ottelun 3–3:een. Ottelun ratkaisi rankuilla Anton Lundell näyttävällä vedollaan. Myös Barkov onnistui voittomaalikisan vedossaan. Voitollaan Florida ylitti 40 voiton rajan.

Juuse Saros torjui Nashville Predatorsin maalilla 33 kertaa ja joukkue voitti kotonaan Minnesota Wildin peräti 6–1 (2–1,1–0,3–0). Nashvillen Roman Josi taiteili tehot 1+2. Predatorsin voittoputki on nyt jo seitsemän ottelun pituinen. Wild on hävinnyt kaksi viimiestä otteluaan.

Buffalo Sabres otti neljännen voittonsa viiteenpeliin onnistumalla jatkoajalla Tampa Bayta vastaan. Voitto jatkoilla tuli lukemin 3–2. Rasmus Dahlin ratkasi ottelun ylivoimamaalillaan. Ukko-Pekka Luukkonen jatkoi varmoja otteitaan Sabres-maalilla ja teki ottelussa lopulta 21 torjuntaa.