Suomalaiset varastivat erän Montrealissa

03.04.2024 07:16

Montreal Canadiensin ja Floridan välisessä kohtaamisessa ensimmäinen erä koostui pelkästään suomalaismaaleista. Ensin Panthersin Anton Lundell iski kauden kymmenennen osumansa, sitten oli Habsin Joel Armian vuoro tehdä kauden 14:s osuma ja heti erän puolivälin jälkeen Aleksander Barkov osui kauden 22:n kerran.

Canadiens voitti kotonaan maalein 5–3 (1–2,2–0,2–1). Myös Montrealin kapteeni Nick Suzuki teki jälleen kaksi maalia. Hän tasoitti ottelun 2–2:een ja teki ylivoimalla 3–2-johtomaalin. Montrealille osuivat myös Cole Caufield ja Jake Evans alivoimalla. Panthersin kolmannen teki ottelun lopussa Sam Bennett. Sitä osumaa syötti Lundell, jonka tehot ottelussa olivat 1+1.

Panthers on hävinnyt kaksi viimeistä otteluaan. Se pelaa runkosarjassa vielä Atlantic divarin voitosta, mutta johtojoukkue Boston on nyt neljän pinnan päässä.

Boston voitti illan kohtaamisessaan tyylipuhtaasti Nashville Predatorsin 3–0. Linus Ullmark torjui ottelussa 31 kertaa. Juuse Saros teki 29 kiekon pysäytystä. Boston on voittanut kaksi viimeistä otteluaan.

Jesse Puljujärvi sai pelata 8,5 minuuttia Pittsburghin 6–3-jyräyksessä New Jersey Devilsiä vastaan. Tehoja suomalaishyökkääjälle ei tullut, mutta Sidney Crosby ja Jevgeni Malkin tekivät molemmat kolmannessa erässä kaksi maalia. Erässä onnistui myös Pensin Rickard Rakell, joka teki voittomaalin. Avauserässä Pittsburghille osui Erik Karlsson. Devilsin maalit teki Timo Meier ylivoimalla, sekä Curtis Lazar ja Jesper Bratt.

Buffalo Sabres teki combackin karmean Toronto-ottelun jälkeen. Sabers voitti kotonaan Washington Capitalsin maalein 6–2. Ukko-Pakka Luukkonen teki maalillaan tällä kertaa 23 torjuntaa. Joukkueen maaleista vastasivat Zemgus Girgensons, JJ Peterka kahdesti, joista ensimmäinen ylivoimalla, Rasmus Dahlin ylivoimalla, Tage Thompson ja Alex Tuch. Joukkue taistelee vielä pääsystä mukaan kevätpeleihin, vaikka mahdollisuudet ovat ohuet.