TILANNEHUONE

Suomalaisilla huippupäivä – Niskanen toinen

16.03.2024 16:19

Maastohiihto

Maastohiihdon maailmancupin loppurutistus Falunissa jatkui miesten perinteisen kympillä. Kisa käytiin lumisateessa ja sumussa.

Suomen Iivo Niskanen johti kisaa pitkään, mutta lopulta norjalainen kestomenestyjä Johannes Hösflot Kläbo porhalsi jälleen ylivoimaiseen voittoon. Kläbo taittoi matkan tasan 26 minuutissa ja otti Falunissa nyt uransa kuudennen voiton. Niskanen jäi toiseksi +22.1 sekunnin erolla. Sijoitus on Niskasen kolmas toinen sija maalimancupissa tällä kaudella. Kisan kolmas oli Martin Löwström Nyenget. Hän jäi +26.0 maanmiehelleen.

Niskanen kertoi Viaplayn haastattelussa, että teki ennen kisaa suksitestiä yhdessä Emil Liekarin kanssa ja hän antoi kaverille toisen parin lainaan. Se pari olisi saattanut toimia kuulemma paremmin myös hänen jalassaan. Liekarille aukesi kisapaikka, kun Ville Ahonen sairastui. Liekari totesi myös, että suksi toimi kyllä hienosti.

Liekari oli hienosti kisan 21:s ja toiseksi paras suomalainen. Perttu Hyvärinen oli kisan 22:s, Lauri Lepistö 35:s, perjantain sprintin kakkonen Lauri Vuorinen 38:s, Ristomatti Hakola 55:s.

Naisten kisassa Suomi otteli kaksoisvoiton, kun Kerttu Niskanen voitti ja Johanna Matintalo oli toinen. Kolmanneksi hiihti Ruotsin Jonna Sundling.

Kläbon juhlat – again….