TILANNEHUONE

Suomalaisilla karu kohtalo MM-rallissa – Evans johtaa

04.08.2023 21:11

Suomalaisilla karu kohtalo MM-rallissa – Evans johtaa

Kalle Rovanperä keskeytti ja Elfyn Evan johtaa Jyväskylän rallia perjantain jälkeen.©AOP

MM-ralli

Toyotan Elfyn Evans johtaa Jyväskylän MM-rallia perjantaipäivän jälkeen +6,9 sekunnin turvin toisena olevaan Hyundain Thierry Neuvilleen. Kolmantena rallissa on Toyotan Takamoto Katsuta. Evans nousi rallin johtoon, kun Kalle Rovanperä pyöräytti autonsa ympäri.

Teemu Suninen tekee hyvää tulosta. Hyundai-kuski on neljäntenä ja toivoo jahtaavansa lauantaina vielä podium-paikkaa. Nyt eroa Katsutaan on kuitenkin +12,4. Päivän viimeisen EK:n jälkeen hän harmitteli erittäin haasteellisia ajo-olosuhteita ja pidon vaihtelevuutta eri erikoiskokeilla. Rallipätkiä ajettiin Jyväskylässä sadesäässä.

Toyotan Jari-Matti Latvala nautti edelleen ajamisestaan MM-rallissa ja hän oli iloinen päivän suorituksestaan päivän viimeisen EK:n Harju 2:n jälkeen. Latvala on rallissa viidentenä. Eroa Suniseen on +54,9.

Kalle Rovanperä ja Esapekka Lappi joutuivat keskeyttämään rallin. Lappi ajoi ulos viidennellä EK:lla Haltulassa. Kuskit selvisivät säikähdyksellä. Lappi ei pysty jatkamaan rallia enää lauantaina auton rikkoutumisen vuoksi.

Rovanperä puolestaan johti rallia, kun hän tempaisi Toyotansa kyljen kautta katolleen Myhinpään erikoiskokeella. Kuski valitteli EK:n jälkeen kylkikipua.

MM-ralli jatkuu lauantaina kello 8.05 Västilä 1:llä.