Suomalaisilla kova ensimmäinen erä Buffalossa

02.02.2023 07:06

Sebastian Ahon maaliputki sai taas jatkoa.©AOP

Carolina Hurricanes kirjasi seitsemännen peräkkäisen voiton keskiviikkona kaatamalla Buffalo Sabresin tämän kotihallissa maalein 5-1.

Carolinan startti oli tällä kertaa huikea. Joukkue teki heti ensimmäisessä erässä kolme maalia. Kaikissa erän maaleissa oli mukana suomalaispelaaja.

Erän kolmannella minuutilla Sebastian Aho vei Carolinan 1-0-johtoon ylivoimalla Teuvo Teräväisen ja Andrei Svechnikovin syötöillä. Aho on nyt tehnyt vähintään yhden maalin kuudessa peräkkäisessä ottelussa.

Erän puolivälissä Canesin Stefan Noesen teki 2-0-maalin Martin Necasin ja Jesperi Kotkaniemien avustuksella. Muutaman minuutin päästä Brent Burns iski 3-0:aan ja osumassa auttoi jälleen Kotkaniemi nyt yhdessä Jalen Chatfieldin kanssa.

Buffalon ainoan maalin teki ensimmäisen erän loppupuolella Alex Tuch ja siinä avusti Henri Jokiharju.

”Se oli iso juttu meille. Ihan kuin koko matsi olisi ollut ensimmäisessä erässä”, Aho totesi lehdistölle.

Toinen erä oli maaliton, mutta kolmannessa Carolinan Derek Stepan onnistui ja Jordan Martinook veti kiekon vielä lopussa tyhjiin.

Molempien joukkueiden maaleja vahti suomalaisveskari. Antti Raanta torjui Canesin ja Ukko-Pekka Luukkonen Sabresin maalilla. Molemmat torjuivat 29 kiekkoa. Luukkonen nimitettiin tammikuun Kuukauden tulokaspelaajaksi edellisenä päivänä. Hän torjui tammikuussa joukkueelleen kuusi voittoa putkeen ja teki yhdessä ottelussa peräti 39 torjuntaa.

Viikonlopun NHL viettää All Star -tapahtumassa Floridassa.