TILANNEHUONE

Suomalaiskaksikko lyönnissä – Boston sai kyytiä

11.02.2022 08:21

Suomalaiskaksikko lyönnissä – Boston sai kyytiä

Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho onnistuivat Bostonissa.@AOP

NHL

Yön NHL-kierroksella nähtiin paljon maaleja. Carolina teki osansa niistä. Canesin Teuvo Teräväinen palasi nyt kaukaloon neljän pelin loukkaantumistauon jälkeen.

TERÄSSÄ. Carolinan Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen olivat jälleen tosilyönnissä Boston Bruinsin murskajaisissa. Canes voitti ottelun 6-0. Aho teki kaksi maalia ja Teräväinen syötti kolme. Molempien suomalaishurjapäiden nimet merkattiin myös tähdistöön yhdessä maalivahti Fredrik Andersenin kanssa, joka teki 34 torjuntaa ottelussa. Boston pelasi ilman pistetähteään Brad Marchandia, jolle tuomittiin kuuden ottelun pelikielto Pittsburghin maalivahti Tristan Jarryn häirinnästä tiistaina. Carolina oli niin ylivoimainen ottelussa, että pelasi vapautuneesti, hyvällä huumorilla ja kiekolla kikkaillen.

VIERASVOITTO. Patrik Laine keräsi syöttöpisteen, kun Columbus Blue Jackets kävi vierailulla Buffalo Sabresin hallissa ja voitti numeroin 4-3 jatkoajalla. Laine syötti Oliver Björkstrandin 3-3-tasoituksen. Jakub Voracek iski puolestaan voitto-osuman, kun jatkoa oli pelattu 16 sekuntia. Laine on ollut tehopisteillä neljässä viimeisessä ottelussa. Myös Buffalon puolustaja Henri Jokiharju syötti yhden. Hän auttoi Buffalon 1-1-osumassa, jonka teki Rasmus Dahlin toisen erän alussa. Buffalo on hävinnyt kolme viimeistä otteluaan.

KOTITAIKA. Colorado Avalanche pelasi tiukan pelin Tampa Bay Lightningia vastaan. NHL:n kärkikahinoihin kuuluvasta ottelusta pisteet jäivät Coloradoon numeroin 3-2. Mikko Rantanen oli syöttämässä Gabriel Landeskogin 1-0-osumaa aivan ottelun alussa. Voitollaan Colorado venytti kotivoittoputkeaan peräti 22 otteluun.