TILANNEHUONE

Suomalaismiesten kävely hyytyi jäähyihin, voitto Espanjaan

20.08.2022 11:07

Suomalaismiesten kävely hyytyi jäähyihin, voitto Espanjaan

Álvaro Martín käveli EM-kultaa.@AOP

Yleisurheilu

Miesten 20 kilometrin kävelyn EM-kultaan käveli Münchenin sadesäässä Espanjan Álvaro Martín. Hän johti kisaa pitkään ja otti hyvän kaulan, jonka pystyi pitämään. Hän oli maalissa ennätysajallaan 1.19,11.

Ruotsin Perseus Karlström käveli EM-hopealle. Karlström lähti kisaan mukaan, vaikka hyytyi ulos 35 kilometrin matkalla aiemmin viikolla. Hän käveli matkan aikaan 1.19,23.

Matka oli kuitenkin espanjalaisten juhlaa, sillä kisan kolmas oli Espanjan Diego García Carrera, hän jäi maanmiehelleen +0,35, mutta veti kauden parhaansa 1.19,45.

Suomen kävelijöistä matkaan lähti Joni Hava, Jerry Jokinen ja Jaakko Määttänen. Kävelyn pitäminen teknisesti puhtaana oli haasteellista suomalaisille. Ensin Jaakko Määttänen sai kolme varoitusta ja Hava käveli jo sijalla kymmenen, kun hänet vedettiin kahden minuutin jäähylle 17 kilometrin kohdalla.

Hava tuli maaliin sijalla 13:s. Hän menetti jäähyn vuoksi ainakin yhden sijan. Kisojen ensikertalainen Jokinen oli 17:s omalla ennätyksellään 1.26,11. Ajalla jäätiin kärjestä seitsemän minuuttia. Määttänen oli maalissa 24:s.