TILANNEHUONE

Suomalaistulokas mukana tärkeässä Islanders-matsissa

20.11.2021 16:56

Suomalaistulokas mukana tärkeässä Islanders-matsissa

NY Islanders hävisi tiistaina Florida Panthersille. @AOP

Jääkiekko

NY Islanders pelaa lauantai-iltana ensimmäistä kertaa uudessa jäähallissaan USB-areenalla. Seurassa on odotettu uuden hallin valmistumista vuosikausia. Perjantaina NHL:n komissaari Gary Bettman kävi jo leikkaamassa 17 250 lätkäfania vetävän hallin avajaisnauhan.

Vastassaan Islandersilla on tässä merkittävässä ottelussa Läntisen konferenssin kakkonen Calgary Flames. Islanders lähtee otteluun neljän ottelun tappioputkessa.

Suomalaisittain ottelusta tekee mielenkiintoisen se, että Islandersin korona-protokollan mukaan sivussa ovat ainakin Anders Lee, Ross Johnston ja Josh Bailey, sekä loukkaantunut Ryan Pulock. Joukkueen terveystilanne nosti suomalaistulokas Robin Salon, 23, mukaan NHL-kokoonpanoon AHL:n Bridgeportista. Päävalmentaja Barry Trotz oli laittanut Salon merkille jo kesän leirillä ja puolustaja oli saanut kehuja tällä viikolla myös Bridgeportin valmennustiimiltä. Harjoituksissa hän luisteli itsensä Zdeno Charan rinnalla. Näyttää siltä, että Salo saattaa pian merkkauttaa NHL-tilastoihin ensimmäiset numeronsa.