TILANNEHUONE

Suomalaistulokas teki vaikutuksen Pittsburghissa

05.01.2022 17:26

Suomalaistulokas teki vaikutuksen Pittsburghissa

Who knew. Maalijuhlat ensimmäisessä NHL-ottelussa. Kasper Björkqvist tuli ja onnistui.@AOP

NHL

Viime sunnuntaina NHL:n Pittsburgh Penguins lyttäsi San Jose Sharksin maalein 8-5 ja jatkoi voittoputkeaan kahdeksaan peliin. Ottelussa oli mukana Penguins-paidassa AHL:stä nostettu suomalaislaituri Kasper Björkqvist, 24. Ottelu oli hänen NHL-debyyttinsä ja Björkqvist teki siinä myös ensimmäisen NHL-maalinsa. Penguins viimeisteli ottelun ensimmäisessä erässä tauluun huikest lukemat 4-0. Björkqvistin osuma oli yksi niistä. Tauolla tulokas kuulemma ihmetteli ääneen maalirikasta NHL-meininkiä hassu virne kasvoillaan. Pingviini-koutsi Mike Sullivan sanoo pitävänsä erityisesti suomalaisen fyysisyydestä ja tahtotilasta.

”Mielestäni Kasperilla on tänä vuonna muuttunut erityisesti vauhti. Ei vain jalassa, vaan myös kyvyssä ajatella ja nähdä peliä”, Sullivan kehui Pittsburgh-Post-Gazettelle.

Björkqvist sai paljon suitsutusta Penguinsin twitterissä pelikavereiltaan. Jep. Pittsburg on tyytyväinen suomalaisvahvistukseensa, mutta todellisuudessa kiekkofanit odottelevat jäälle palaavaksi jo myös erästä supertähteä. Jevgeni Malkin on ollut pois NHL-jäiltä jo 224 päivää. Jossain vaiheessa ehdotettiin, että tähti palaisi tänään ottelussa St.Louisia vastaan. Nähtäväksi jää. Erilainen Malkinin paluu joka tapauksessa on, jos se lähiaikoina tapahtuu, koska koronalistaa päivitetään myös Pittsburghissa yhä tiuhaan tahtiin.