TILANNEHUONE

Suomeen jäätanssin EM-pronssit

28.01.2023 22:05

Suomeen jäätanssin EM-pronssit

Juulia Turkkilan ja Matthias Versluisin upea vapaatanssi hurmasi EM-yleisön.©AOP

Muu urheilu

Suomen Juulia Turkkila ja Matthias Versluis voittivat taitoluistelun jäätanssin EM-pronssia Espoosssa lauantai-iltana. Turkkila ja Versluis luistelivat herkän ja taiteellisen vapaatanssinsa tunteella ja virheittä. He saivat suorituksestaan kauden parhaat pisteensä 120,65. Lisäksi tuli ennätys yhteispisteissä 198,21. Pari varmisti niillä, että Suomeen tuli EM-mitali 28-vuoden jälkeen.

1995 EM-jäällä olivat mitalisteina Susanna Rahkamo ja Petri Kokko, jotka nyt olivat tsemppaamassa tämän hetken suomalaisparia katsomosta käsin. Rahkamo oli myös jakamassa jäätanssin EM-mitaleita.

Juulia Turkkila sanoi Ylen haastattelussa, että he nauttivat joka hetkestä ja yksi unelma taitoluistelu-uralla nyt toteutui.

”Sanoinkuvaamaton olo. Vieläkin tärisee. Oli paineita, mutta halusimme onnistua. Unelma toteutui. Vielä on näytettävää”, Turkkila totesi.

”Tuntuu mahtavalta ei tätä osaa vielä käsittää. Mitali merkitsee paljon. Kolmet EM:t jäivät väliin. Ensimmäinen tavoite oli, että nyt päästään kisoihin. Ja sitten saimme päättää sen tähän tulokseen”, Versluis iloitsi.

EM-kultaa voittivat italialaiset Charlene Guignard ja Marco Fabbri pisteillä 210.44. Hopeat korjasi brittipari Lilah Fear ja Lewis Gibson yhteispisteillä 207,89.

Suomalaisten iloa twiitissä…