Suomelle pisteet Pohjois-Irlannilta horjuvin jaloin

26.03.2023 23:38

Rasmus Schüller pelasi kelvollisen ottelun Huuhkajien keskikentällä. @ AOP

Jalkapallo

Suomi avasi pistetilinsä jalkapallon EM-kisojen karsinnoissa hakemalla 1-0 (1-0) vierasvoiton Pohjois-Irlannista. Ottelun ainoan maalin iski Benjamin Källman 28 minuutin pelin jälkeen, kun Robin Lod ja Teemu Pukki pelasivat oikealta laidalta tulleen hyökkäyksen päätteeksi pallon Källmanille, joka niittasi pelivälineen sisälle reilusta viidestä metristä.

Suomi ei varsinaisesti vakuuttanut missään vaiheessa ottelua. Varsinkin toisella jaksolla Huuhkajat oli köysissä pitkiä jaksoja. Pohjois-Irlanti sai pallon maaliin 62. minuutilla maalinedustahässäkästä, mutta pallo osui Dion Charlesin käteen ja Charlesin maali hylättiin VAR-tarkistuksen jälkeen. Ottelun lopussa Suomi sai jäädytettyä Pohjois-Irlannin peliä, eivätkä isännät saaneet enää luotua juurikaan uhkaa Huuhkajien maalille.

Suomi voitti ottelun pallonhallinnan 47-43. Myös Suomen maaliodote oli parempi numeroin 1,36-0.87. Laukaukset olivat tasan 8-8 ja huippupaikat 1-1.

Markku Kanerva oli muokannut Suomen kokoonpanoa tappiollisen Tanska-ottelun jälkeen. Loukkaantumisesta toipunut Rasmus Schüller ja suurlupaus Anssi Suhonen tulivat keskikentälle ja Källman Joel Pohjanpalon tilalle kärkeen. Schüller, Suhonen ja Pohjanpalo onnistuivat kaikki Belfastin illassa.

Ensimmäistä kertaa arvokisojen karsinnoissa Huuhkajien avauksessa pelannut Suhonen oli ottelun jälkeen huojentunut mies.

”Ei ollut kaunein peli, mutta tärkeintä oli voitto. Oli pakko saada kolme pistettä kotiin”, Suhonen sanoi Ylen haastattelussa.