TILANNEHUONE

Suomen Jääkiekkoilijat ry eroon Olympiakomitean jäsenyydestä

30.03.2022 17:26

Muu urheilu

Suomen Jääkiekkoilijat ry (SJRY) teki omat arvionsa Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajan Mika Lehtimäen käytöksestä, sekä muuten koko käytöskohuun liittyvistä muista asioista.

Teemu Ramstedin johtama SJRY ilmoitti keskiviikkona eroavansa Suomen Olympiakomitean kumppanuusjäsenyydestä, joka se on ollut  vuodesta 2017.

”Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajan epäasiallinen käytös ja asian käsittely Olympiakomitean johdossa ei edusta niitä arvoja ja toimintamalleja, joiden takana SJRY voi seistä ja siten ne hyväksyä. SJRY ei hyväksy epäasiallista käytöstä missään muodossa. Haluamme näin osoittaa tukemme epäasiallisen käytöksen uhreiksi joutuneille. Haluamme myös vaikuttaa siihen, että koko urheiluyhteisö toimii vastuullisesti ja yhdessä sovittuja eettisesti kestäviä toimintamalleja kunnioittaen”, yhdistys tiedottaa.

”Toimintamallissa ihmettelemme muun muassa sitä, miksi huippu-urheiluyksikön johtajan uutta toimikautta ei päätetty Olympiakomitean hallituksessa siten, että myös hallitus olisi ollut tietoinen annetusta varoituksesta? Koko asiassa olisi tarpeen nyt viimeistään tehdä ulkopuolinen riippumaton selvitys”, tiedotteessa todetaan.